- Vi mener at sluttresultatene er rimelig realistisk. Rekkefølgen av løperne og plasseringene er et "best estimate" som en kalkulator automatisk kan estimere, sier Even Chiodera mosjonist og en av utviklerne bak XC ranking.

Programmet er en slags seedingskalkulator og kan estimere sluttiden din i turrenn basert på hva du har prestert i løypene før.

- Den estimerte resultatlisten tar utgangspunktet i status rankingpoeng slik den er kalkulert og presentert på XCranking. Systemet er basert på kriterier i overensstemmelse med ønsker fra Norges Skiforbund, og i det vesentlige samsvar med det Internasjonale Skiforbundets regler for FIS-poeng, sier Chiodera.

I korte trekk blir rankingen beregnet på en skiløperens fem beste prestasjoner siste to til tre år.Har du gått glipp av et startnummer i Marcialonga, eller ikke får anledningen til å reise til Italia, så kan du likevel "måle" deg mot de 2200 øvrige nordmennene som har satt seg på flyet til sydsiden av alpene.

- Jeg vil tro det er mange som lurer på hvordan de ville ha prestert i Marcialonga, uten å måtte gå skirennet. Du kan ved hjelp av seedingskalkulatoren estimere din antatte sluttid basert på dine tidligere prestasjoner, sier han.

Sjekk Marcialonga-kalkulatoren her

I følge Chiodera og XCRanking er det igjen Jørgen Aukland som kommer til å stikke av med seieren foran bror Anders.

Sjekk listene her

Det er de tre kompisene Even Chiodera, Bjørn-Olav Strand og Henning Spjelkavik savnet en oversikt over alle resultatlister fra turrenn de siste årene og fikk ideen til å utvikle sitt eget program.

- Vi er to IT-programmerere og en revisor. Vi liker tall og statistikk, for å si det sånn, fortalte Chiodera til DN i fjor da rankinglistene ble lansert.

Nå er nettlistene blitt populære og har opp mot 2000 treff i forbindelse med de største turrennene.

- Det virker som om mosjonister blir mer og mer opptatt av hvordan de ligger an i forhold til venner, kollegaer og eliten, sier chiodera som er i dialog med norges Skiforbund om et mulig samarbeid.

- Det er snakk om at vi kanskje skal lage den offisielle elite-rankinglisten for turrenn i Norge. Det hadde i såfall vært moro, sier han.

Les flere saker på DN Aktiv

Staker på seg skrubbsår under armene

Oddvar Brå hjerteoperert

- Turløperne er for gode (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.