- Jeg ønsker å satse mot NM neste år, sier Cecilie Gotaas Johnsen (35) til DN Aktiv.

Forrige torsdag satte hun norsk damerekord på 20 kilometer temposyklin, med 27:06.70 – en tid som gir et snitt på 44.3 km/t. Snittiden er kun noen tiendedeler bak snitttiden til tempovinneren i VM. Imponerende for en som startet å sykle aktivt for kun ett år siden, og attpåtil jobber 100% ved Statoils forskningssenter i Trondheim.

- Jeg har trent jevnt i mange år, og har nok litt talent for sykling. Nå trener jeg i snitt to timer hver dag og det går foreløpig greit å kombinere dette med jobb, sier Johnsen.

Løper til jobb
Hun bruker de to milene til og fra jobb aktivt i treningsarbeidet.

- På vinteren løper jeg ofte til jobb, og da blir det litt ut av økten. Det er også fint å sykle, men det gir ikke samme treningseffekt hvis man ikke satser på en lengre tur, forteller hun.

- Hva er ditt beste råd for å lykkes på begge arenaene?

- Man bør kjenne sin egen kapasitet, og være flink til å lytte til kroppen, og få tilstrekkelig med hvile. Etter at jeg gikk ned i treningsmengde, men ble flinkere til å skille mellom rolig og hard trening, har jeg fått bedre resultater.

Spennende jobb
Johnsen forsker innen feltet gassprosessering og sier hun stortrives.

- Det er en meget spennende jobb. Like spennende som det er på satse sykling. Jeg tror det er sunt å ha flere bein å stå på, sier 35-åringen som er født og oppvokst i Trondheim.

- Hvordan skal du stille best mulig forberedt til NM neste år?

- Jeg må se på totalbelastningen, og trene mer spesifikt inn mot sykling. Men skal nok klare dette uten å ta noe særlig fri fra jobben. Det gjelder bare å være strukturert, sier Cecilie Gotaas Johnsen.



Les her om den råtøffe Ironman-testen der Kjetil Andre Aamodt har rekorden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.



Les flere treningssaker på DN Aktiv

Ironman-legende knuste alle i verdens vakreste mareritt

Slik tester du kondisen