- Dette var hardt. Det er tøft å løpe på asfalt, sier Helge Lund etter Sentrumsløpet

Det var strålende sol i hovedstaden og 8000 til start i det tradisjonsrike løpet. Statoil-sjefen pustet tungt og hadde stive ben i målområdet.

Stivner fort
- Jeg løper mest i skogen til vanlig, og 10 kilometer på asfalt blir noe helt annet. Det er vanskelig på asfalten, beina stivner fortere, sier Lund som kom i mål på respektable 44:44.

Det var han ikke så veldig fornøyd med.

- Har løpt fortere her før, men er ikke så veldig skuffet. Dette er et utrolig flott løp og det er en kjempefin dag, sier Helge Lund til DN Aktiv

 

Hvordan ser treningsregime ditt ut?

- Jeg prøver å trene tre ganger i uken. Går mye på ski om vinteren, ellers løper jeg. Det blir mest rolige turer i skogen, forklarer han.

Skuffet analysesjef
Rachid Bendriss løp cirka et minutt dårligere enn det han har gjort tidligere år. Analysesjefen i Carnegie mener det minuttet bare beviser en ting:

- At jeg har trent mindre enn før. Trening er så enkelt som det. Nå trener jeg cirka tre ganger i uken, og jeg har blitt dårligere, sier en noe skuffet Bendriss til DN Aktiv.

Analytikeren løp på 36:25, men har de siste årene ligget mellom 35:10 og 35:30 i Sentrumsløpet.

 

- Det er kun treningen. Jeg har ikke gått på ski det siste året. Nei, det er bare å trene, dette ble for dårlig, sier han.

- Katastrofe!
Kopinor-dirketør Yngve Slettholm ble mai i fjor omtalt i DN som Maratonmannen. 55-åringen som også er samtidskomponist og eks statssekretær løp lørdag Sentrumsløpet. Han var overhodet ikke fornøyd.

- Katastrofe! Dette var meget dårlig.

Hva skjedde?

- 10 kilometer er ikke langt nok for meg. Det blir for hektisk og går for fort. I tillegg er det for tidlig på året, sier Slettholm til DN Aktiv.

 

I fjor vant han klassen sin i Oslo Maraton. Lørdag løp han Sentrumsløpet på 41:45.

- Jeg løper kortere og hardere økter på våren, men dette var dårlig. Men jeg håper å løpe Oslo Maraton ned mot 3:05-3:10, forteller Kopinor-direktøren.

Kipchumba best
Raskest rundt i Oslos gater var imidlertid Hillary Kipchumba (18). Han ble klokket inn på tiden 29:26.

- Dette er første gang jeg er med i Sentrumsløpet. Jeg er kjempefornøyd, sier det kenyanske stortalentet til DN Aktiv.

 

Kipchumba løper for Steinkjer Friidrettsklubb.

Christiana Bus Holth fra Vidar ble beste kvinne.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Resultater fra Sentrumsløpet finner du her



Les flere treningssaker på DN Aktiv

<b>Slakter nordmenns løpeteknikk</b> <b>Bare tull med rådyre løpesko</b>

<b>Bare tull med rådyre løpesko</b>

<b>- Løping brenner flest kalorier</b>

Nå dine treningsmål - Meld deg inn i DN Aktiv klubb