Støre deltok i Thorleif Haugs Minneløp, populært kalt Hauer’n. Han gikk de 45 kilometerne i Drammensmarka på meget respektable 3.16.57.

Det holdt til gullmerke for 51-åringen som er kjent som Regjeringens sprekeste statsråd.

- Måtte nå fly
- Målet mitt i Hauer’n sist søndag var ikke ny pers, men å nå flyet på Gardermoen klokken 13.30, sier Støre, som fikk lov å starte 30 minutter før hovedfeltet for å rekke flyet til utenriksministermøtet i Hamburg.

Støre debuterte i Hauer`n allerede i 1979. Nå har han gått tre år på rad etter comebacket i Drammensmarka

- Jeg liker både løypa og terrenget godt i Finnemarka. Høydepunktet er bokstavelig talt høyden. Det å komme seg opp på toppen av alle bakkene etter klyvingen fra Eiksetra. Der oppe er det i tillegg sjeldent vakkert. Men jeg liker også de lange partiene nedover mot matstasjonen på Saga. Og så de bratte utforkjøringene ned mot Drammen da! De er virkelig fine, oppsummerte utenriksministeren etter rennet.

1-2 turer per uke
- For å gå slike turrenn på over fire mil må du vel ha en del skiturer bak deg, fører du kanskje treningsdagbok?

- Nei, treningsdagbok er ikke noe for meg. Det blir vel et sted mellom 30 og 50 mil i sesongen. En til to skiturer i uken er bra, men det avhenger helt av jobben og snøforholdene, forteller Støre.

- God fysisk form er kanskje viktig med så tøft arbeidsprogram?

- Mitt svar er ganske kort: Ja, veldig viktig!

Joggesko alltid med
- Hvordan holdes formen ved like sånn i en travel hverdag og på alle reisene dine?

- Jeg har alltid med joggesko i kofferten om det skulle finnes en tredemølle eller en park noe sted. Ellers løper jeg turer rundt Sognsvann når det passer.

Og forhåpningene til Holmenkollen Skimaraton til helga?

Rekker kanskje Holmenkollen
- Vet ikke om jeg får det til. Det blir i tilfelle den korte løypa. Håper det går, for det er en fin tur, sier utenriksministeren.

Jonas Gahr Støre skrev følgende på Facebook etter målgang:

"Fint løp ble det, 45 kilometer i et av de flotteste skiterrengene i landet. Fikk starte en halvtime før hovedfeltet for å kunne rekke flyet mot sør, litt tungt og ensomt der i front, men lykkelig og mør over mål på 3.16. Nå på strekket København Hamburg, nye oppgaver venter, fortsatt fylt av viterbildene fra Lier og Drammen!"

PS! Gullmerket deles ut til løpere som har klart maksimaltiden i 5 renn.

Les flere treningssaker fra DN Aktiv

<b>Råsterk i Marcialonga – "pingle" i styrkerommet</b>

<b>Gikk rått i siste bakken</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her er Norges beste langrennsted