Sunn mat er ikke nok for mange, og de supplerer med store doser proteinpulver.

- Riiktig kost er nok
Ekspertene er skeptiske til den nye trenden.

- Mange sportsutøvere mener de trenger et høyt inntak av proteiner for å få nok energi til musklene sine. Forskning viser at dette ikke er tilfelle, sier doktor i ernæring, Mette Helvik Morken til Bergens Tidende.

- Utholdenhetsutøvere vet at et karbohydratrikt og fettfattig kosthold er riktig. Styrkeutøvere er det vanskeligere å overbevise om dette, sier Morken.

Kombinasjonsprodukter
Olympiatoppen sverger også tll naturlig inntak:

- Undersøkelser viser at vi får i oss tilstrekkelig proteiner med et sunt og variert kosthold. Det gjelder både utøvere og mosjonister, sier Ina Garthe, leder ved ernæringsavdelingen i Olympiatoppen.

- Vi anbefaler sjelden et rent proteintilskudd, men kombinasjonsprodukter med protein og karbohydrat som blandes ut i vann eller melk, en kombinasjonen lik innholdet i vanlig sjokolademelk, sier Garthe til Bergens Tidende

Les flere treningssaker på DN Aktiv

Salgstrikset som gjør oss fetere

Slik blir du kvitt et farlige magefettet

Kom i toppform på 90 dager (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kom i form med DNs nye medlemsklubb