En usedvanlig god og snørik vinter med et svært godt skisalg var med på å sørge for at norske sportsbutikker økte omsetningen med nær 15 prosent i første kvartal, skriver sportsbransjen.no.

Årets første måneder har vært eventyrlige for norsk sportsbransje, med en rekordhøy omsetning ut av butikk på 2,6 milliarder kroner, mot 2,3 milliarder i samme periode ifjor.

Ifølge daglig leder i Sportsbransjen AS, Trond E. Hansen, skyldes rekordresultatet blant annet stor etterspørsel etter ull- og dunklær, samt salg av over en halv million par ski. Ingen andre land i verden har så høyt skisalg - bortsett fra Russland, som har 30 ganger så mange innbyggere.

...men få skiprodusenter tjener penger
- Det ble solgt over 380.000 par langrennsski og om lag 120.000 par slalåmski sist vinter, og mange av parene ble solgt de fire første månedene i år, sier Hansen.

Til tross for dette er det få skiprodusenter som har tjent penger.

Nok en gang er det XXL som - i likhet med ifjor - er vinneren. Kjeden har en vekst på godt og vel 30 prosent i første kvartal.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

Koker skismøring før frokost

Slik finner du frem i skijungelen

- Smørekrigen er et pengesluk (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kom i form med DN Aktiv Klubb