Den store helsegevinsten skyldes lavere dødelighet og reduserte helsekostnader på grunn av fedme og hjertesykdommer.

I USA er dette beregnet til en innsp#229 på over 20 milliarder kroner i sommerhalvåret, viser en studie som er publisert i det vitenskapelige tidsskriftet Environmental Health Perspectives

Vinn-vinn
- Å bytte ut bil med sykkel på korte turer er en vinn-vinn situasjon som ofte er oversett i diskusjoner om transportalternativer, sier Jonathan Patz, direktør for Global Health Institute ved University of Wisconsin-Madison.

Fedmebølgen slår inn over den vestlige verden, og mangel på mosjon er hovedårsaken.

- Lære av Europa
- Flertallet av amerikanerne får ikke det anbefalte minimum av mosjon. Ved å sette igjen bilen og mosjonere vil vi redusere fedmeepidemien og få en betydelig reduksjon av diabetes type 2, sier en av forskerne, Maggie Grabow, soml la frem studien på en helsekonferanse i Washington.

Amerikanerne har lært av Europa, og sykling som transportmiddel blir stadig mer populært i USA

- Hvis europeerne greier det, så kan vi vel vi også, sier Grabow.

Norske tall
Tall fra Transportøkonomisk Institutt (TØI) viser at det er mye å spare på å sykle fremfor å bruke bil.

Økningen i sykkelbruk i Sandefjord og Larvik fra 2006 til 2010 har gitt en helsegevinst beregnet til over 100 millioner kroner for hver av byene. Økt sykling har også ført til en nedgang i alvorlig sykdom og kortvarig sykefravær, ifølge TØI.

Høy intensitet bra
En undersøkelse fra Danmark, som i høst ble offentliggjort på kongressen til European Society of Cardiology (ESC) i Paris, viser at menn som sykler med høy intensitet i gjennomsnitt lever 5,3 år lenger enn dem som syklet med lav intensitet.

Middels intensitet på sykkelen gir menn 2,9 flere leveår. Kvinner lever henholdsvis 3,9 og 2,2 år lenger, ifølge denne undersøkelsen.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

<b>Jager toppform og flat mage</b>

<b>Tråkk til - lev 5 år lenger</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik beholder du muskelstyrken

Kom i form med DN Aktivklubb