Sjur Fossum (36) har syklet Birkebeinerrittet ni ganger. I likhet med Ragnhild Bolstad ble han i målområdet spurt om han hadde vindjakke. Det hadde han ikke.

Fossum reagerer kraftig på behandlingen av Ragnhild Bolstad.

- Sjekket ikke
- De sjekket ikke sekken min, og Ragnhild Bolstad sier at de heller ikke sjekket sekken hennes. Men vi syklet begge uten langermet vindjakke. Hvis de ikke har sjekket sekken hennes lurer jeg fælt på hvordan de kan si at hun ikke hadde klær i sekken i det hele tatt, sier Fossum, som jobber som lege på Gjøvik.

Fossum mener - som Bolstad - at regelverket er uklart.

I regelverket står det at «Alle deltakere, uansett klasse, må bære sekk som skal veie minst 3,5 kg. Av sikkerhetsmessige årsaker er det ett absolutt krav at sekken skal inneholde: ekstra klær (tørt tøy, ull, regntøy/vindtøy, votter og lue), mat, verktøy, slange og lappesaker. Vi anbefaler å ta med pumpe.. .....Deltakere som har for lett sekk, mangler viktig innhold eller som ikke bærer sekk vil få tillegg i tid eller bli diskvalifisert.»

- Det står ingenting om at det er påbudt med langermet vindjakke, kun vindtøy. Hva mener arrangøren med vindtøy? Jeg har sendt flere mail til arrangøren, men de har kun sendt meg kopi av regelverket tilbake, ikke svart på spørsmålene mine, sier han.

- Trist
Den erfarne syklisten reagerer på hvorfor arrangøren sanksjonerer så forskjellig på to like regelbrudd.

- Dette er trist for alle birkebeinere. Det ender vel opp med at hver deltager i framtiden får utdelt en Birken-sekk på 3,5 kilo med likt innhold, sier Sjur Fossum.

- Dette viser at Birkebeinerrittet driver forskjellsbehandling, sier Ragnhild Bolstad.

- Viktig å bli renvasket
Hun håper nå at arrangøren innser at de har informert for dårlig og stryker tilleggstiden på 15 minutter.

 

- Det har vært et voldssomt kjør de siste dagene, sier 47-åringen.

- Angrer du?

- Nei, det er for sent nå. Jeg føler meg fortsatt veldig urettferdig behandlet og utpekt som juksemaker. Det er viktig å bli renvasket for juks, sier Bolstad, som har 49 starter i de tre ulike Birken-arrangementene og er tidligere trippelvinner.

Birkensjef Tone Lien sier at hun ikke kjenner ikke til saken med Sjur Fossum.

- Jeg synes det er rart hvis dette har skjedd. Det er over hodet ikke vår intensjon å forskjellsbehandle, sier Lien, som lover å finne ut hva som har skjedd.

Les mer om oppgjør under og etter Birkebeinerrittet:

Birkenveteran tatt i kontroll - truer med rettsak

Slo til funksjonær etter Birken-målgang

Måtte stå og tråkke to mil (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.