En ny undersøkelse har funnet ut når det er best å trene for å få optimal søvn følgende natt, skriver Runner's World.

Trener du om morgenen sover du bedre. Det er konklusjonen i en ny studie gjennomført ved Appalachian State University.

Våknet mindre
I undersøkelsen deltok 20 voksne, som fullførte en halvtimes treningsøkt på et av tre ulike tidspunkt i løpet av dagen, klokken 7, klokken 13 eller klokken 19. Alle deltakerne trente på de forskjellige tidspunktene på ulike dager.

Forskerne fulgte deretter med på søvnen til deltakerne for å se om de forskjellige treningstidspunktene påvirket søvnmønsteret.

Da deltakerne trente tidlig på morgenen våknet de færre ganger i løpet av natten sammenliknet med da de trente på dagen og kvelden. De som var tidlig ute av sengen for å ta fatt på treningen falt også inn i dypere søvn.

Opp og hopp
En annen studie viser at tidspunktet du står opp kan påvirke aktivitetsnivået ditt.

Etter å ha overvåket 375 kvinner i en uke fant forskere ved Brigham Young University ut at jo senere kvinnene sto opp jo mindre aktive var de i løpet av dagen.

For hver time som ble tilbragt i sengen etter klokken 7.30 fallt aktivitetsnivået kraftig.

Les flere saker på DN Aktiv

Sterk uten at det synes

Sliten etter jobb er ingen unnskyldning

Trening i pollensesongen: Slik kommer du unna det verste (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.