Styret i offshorekranprodusenten TTS har inngått en avtale med Johannes D. Neteland om at han skal fratre stillingen som konsernsjef med virkning fra i dag, 5. november, ifølge en melding tirsdag.

Styret har konstituert Björn Andersson i stillingen inntil videre.

company:tts

Andersson er i dag engasjert av TTS-konsernet i forbindelse med ulike driftsforbedringsprosjekter innad i konsernet, og har lang driftserf#229 gjennom ulike posisjoner TTS og MacGregor. Han har vært arbeidende styreformann i begge TTS' Joint Venture selskaper i Kina, TTS Bohai og TTS Hua Hai.

"TTS-styret vil snarest starte arbeidet med å finne en ny konsernsjef", heter det.

Neteland har hatt stillingen som konsernsjef siden 1998.

Han sier han tar styrets beslutning «til etterretning».

- Jeg har hatt 16 flotte år i selskapet og har satt stor pris på godt samarbeid med mange dyktige kollegaer og samarbeidspartnere, sier Neteland i en kommentar.

Konsernsjef Johannes D. Neteland (andre f.v.) går på dagen. Her med styreleder Trym Skeie til sin venstre, deretter toppsjef Jack Moore i oljeserviceselskapet Cameron og styremedlem og nest største aksjonær Bjarne Skeie i forbindelse med selskapets salg av boreutstyrsvirksomheten til Cameron i april 2012. Helt venstre, Camerons boreustyrsvirksomhetssjef , Glenn Chiasson.
Konsernsjef Johannes D. Neteland (andre f.v.) går på dagen. Her med styreleder Trym Skeie til sin venstre, deretter toppsjef Jack Moore i oljeserviceselskapet Cameron og styremedlem og nest største aksjonær Bjarne Skeie i forbindelse med selskapets salg av boreutstyrsvirksomheten til Cameron i april 2012. Helt venstre, Camerons boreustyrsvirksomhetssjef , Glenn Chiasson. (Foto: Anders Martinsen)

- Styret ønsker å uttrykke en stor takk til Johannes for hans viktige bidrag til TTS Group. Han har vært essensiell i oppbyggingen av selskapets posisjon innen Marine og Offshore markedet, samt utvikling av den meget suksessfulle Joint Venture-strukturen med de statseide skipsverftene i Kina, sier styreleder Trym Skeie.

Offshorekranprodusenten varslet senest for to uker siden et betydelig svakere resultat i tredje kvartal enn ventet, og at selskapet var i brudd med sine lånebetingelser.

Bakgrunnen er et svakere marked enn forutsatt, kostnadsoverskridelser og restruktureringskostnader i selskapets tyske virksomhet.

TTS-konsernet legger frem tredjekvartalsrapporten torsdag 7. november

TTS-aksjen stiger 1,56 prosent til 6,50 kroner på lavt volum på en flat Oslo Børs tirsdag. Det verdsetter selskapet til 563 millioner kroner.

LES OGSÅ:
Resultatvarsel fra TTS


Bill Gates: Internett kan ikke frelse verden

<b>Arthur Buchardt: - Enten går det til helvete, eller så blir det kanskje større enn det man hadde trodd</b>

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.