Uroen i finansmarkedet kan slå hardt inn i et allerede slapt hyttemarked, skriver Dagens Næringsliv.

- Det er klart jeg er litt redd for hvordan dette vil slå inn, sier Jan Opthun i advokatfirmaet Opthun og Midgaard i Kragerø til DN.

Han sier markedsuroen så langt ikke har hatt noen effekt på interessen for hyttekjøp i hans område, men legger til at det alltid er en treghet før økonomiske forhold slår i eiendomsmarkedet

Dyreste først

De dyreste eiendommene vil eventuelt bli rammet først, tror nestleder Leif Laugen i Eiendomsmeglerforetakenes forening (EEF).

- Markedet for de dyreste hyttene, det vil si de til over fire-fem millioner kroner på landsbasis, er mest påvirket av børsmarkedet, sier Laugen til DN.

Gustav Sædberg i meglerhuset Sædberg sier det er for tidlig å si noe om hvilke utslag uroen vil gi.

- Hittil i sommer har ting tatt litt mer tid, kjøperne er selektive, og vi har ikke så mange impulskjøp. Det er klart finansuro vil kunne slå inn, men det vet vi ikke ennå, sier han til DN.

Tid vil bli viktig
Den optimistiske megleren Miguel Vivot Sørholt i Privatmegleren i Oslo er ikke redd for å legge ut luksushytter i et urolig marked, selv om han tror markedet vil merke uroen.

- Jeg tror det vil bli større selektivitet i markedet som følge av markedsuroen, men når hytteparadisene kommer så kommer kjøperne som har ventet lenge, sier Sørholt.

Han tror tid vil bli en viktig faktor fremover, og har «time bankrupt» som sitt favorittuttrykk for 2011.

- Med det mener jeg at når folk må kjøer mer enn to timer fra hjemmet til fritidsboligen, er det større risiko for å få færre kjøpere. I tiden fremover vil markedet styres av tidsklemma, fordi det blir stadig viktigere å ha større nærhet til fritidsboligen, sier Sørholt til Dagens Næringsliv.

Les også: Tregt salg av sjøhytter


Alpinstjernens Kvitfjell-drøm konkurs


Bråstopp i bruktbåtsalget

Slik kupper du drømmehytten







(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.