Sissel Kruse Larsen (27) er ansatt som rådgiver for kommunikasjon og myndighetskontakt hos TV 2-sjef Olav T. Sandnes (43).

Dermed er hun tilbake i TV 2 i ny jobb etter bare et halvt år. Hun forlot kanalen så sent som i oktober 2015

Den gang sluttet hun i TV 2 for Går i pappas fotspor Jan-Erik Larsen (52), i hans pr-selskap Kruse Larsen AS. Hennes spesialfelt i pr-byrået var sosiale medier.

Helt ny rolle

Sissel Kruse Larsen var tidligere utgavesjef på TV2.no, og har dessuten bakgrunn fra blant annet Nettavisen, VG og Tidens Krav.

Kort tid etter at Sissel Kruse Larsen hadde meldt overgang til farens pr-byrå, ble det kjent at TV 2 får strategihjelp fra pr-topp dnPlus innen posisjonering, strategiske prosesser og kommunikasjon.

Nå er hun altså ansatt i TV 2 for å gjøre samme jobb på heltid.

- Hva er din spisskompetanse som du nå skal anvende for TV 2?

- Dedikert ansvar for strategisk kommunikasjon og myndighetskontakt er en ny jobb som ikke finnes i TV 2 i dag, slik den vil gjøre fremover. Jeg har både kommunikasjonserfaring og redaksjonell erfaring, som er nyttig for å forstå flere sider av en mediebedrift. Og så er jeg veldig glad i TV 2, det er en slags familiebedrift, det også. Jeg har både samboeren min der, som jeg også skal gifte meg med - Kristian Mykleset i «Vårt Lille Land», og søsteren min som er vert på Nyhetskanalen mens hun studerer, sier Sissel Kruse Larsen.

- Kommer din far og Kruse Larsen AS fortsatt til å ha oppdrag for TV 2?

- Det må du spørre TV 2 om. Men dette er helt udramatisk for meg og faren min, understreker Kruse Larsen.

Hun har ikke høyere utdannelse, men i tillegg til medieerfaring har hun, i likhet med faren, vært politisk engasjert i Arbeiderpartiet og AUF.

Kjemper for avtale med staten

En av de store utfordringene TV 2  står overfor, er å få staten til å være med på å dekke merkostnadene knyttet til almmenkringkastingsoppdraget, nærmere bestemt å opprettholde nyhetsdekningen og hovedkvarteret i Bergen.

Sandnes advarte i november TV 2-sjefen advarer regjeringen

Les også: Færre pulter når TV 2 flytter til Bjørvika

Energisk og dyktig

Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah C.J. Willand i TV 2 gleder seg til å få Sissel Kruse Larsen i hus, og sier hun blir en viktig ressurs for selskapet.

- Hun er energisk og dyktig, og har god innsikt i norsk politikk og samfunnsforhold, sier Willand.

- Hvorfor vil dere ha henne inn i en fast stilling, i stedet for å kjøpe tjenester fra Kruse Larsen AS?

- Det er et gjensidig ønske, forsåvidt. Sissel har selv ønsket å komme tilbake til TV 2, og vi har hatt behov for å jobbe langsiktig med strategisk kommunikasjon. Vi ville sikre kontinuitet innenfor de områdene hun skal jobbe med i kommunikasjonsavdelingen og overfor ledelsen i TV 2, sier Willand.

- Hva blir den viktigste oppgaven hennes i TV 2?

- Oppgaven innebærer flere konkrete ting. Men helt overordnet handler det om å sikre en helhetlig selskapskommunikasjon i alle kanaler vi kommuniserer i. Vi ønsker at det skal være tydelig hva TV 2 står for - både internt og eksternt, sier Willand.

Hun oppsummerer profilen slik: TV 2 skal være en viktig aktør i det norske samfunnet og en attraktiv arbeidsplass.

- For å klare det, er vi blant annet nødt til å klare å engasjere seere, brukere, samarbeidspartnere og andre interessenter på en måte som gjør at TV 2 oppfattes som åpen og tilgjengelig, sier Willand.

Blir kollegaer igjen

TV 2-sjef Olav T. Sandnes er fornøyd med at Larsen igjen blir TV 2-ansatt.
- Jeg er glad vi kan fortsette det gode samarbeidet fremover, men denne gang som kollegaer, sier Sandnes.

Larsen vil rapportere til organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah C.J. Willand og inngå i avdelingens ledelse sammen med kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl.

Les også: Fra PwC til TV 2 for å kutte dnPlus

Tjener penger på pr

Jan-Erik Larsen var med på å starte opp First House i 2010, men sa opp i januar 2015 for å satse på eget pr-selskap. Allerede i første regnskapsår fikk selskapet en byråinntekt på 4,9 millioner kroner og Øker etter First House-exit dnPlus

Nå må han fortsette uten datteren i rådgiverstallen.

Larsen regner med å ansette en eller to nye rådgivere slik at selskapet totalt teller fem-seks ansatte.

- Det er veldig synd at Sissel slutter, men jeg forstår og respekterer beslutningen. Hadde det vært sånn at vi kranglet hver dag, hadde det jo vært en lettelse at hun slutter, men det er altså ikke tilfelle. Hun er en veldig kompetent og veldig komplett rådgiver og jeg skjønner godt at TV 2 ønsker henne tilbake. Olav T. Sandnes og jeg har slitt i hver vår ende av henne, og til slutt tapte jeg, sier Larsen.

Lese mer om medier, kultur, nett, teknologi? Følg DN Etterbørs og @bjorneckblad på Twitter

Du kan også følge DN Etterbørs på Facebook

 

Les også:

Hemmelige Snapchat-møter i Norge dnPlus  

Unnlot å bokføre 5,5 millioner kroner  

Riksavisens opplagstriks kan gi millioner i statsstøtte  

Se DNtv: - Man begynner å få en viss tiltro til at vi har sett bunnen i oljemarkedet for denne gang

- Man begynner å få en viss tiltro til at vi har sett bunnen i oljemarkedet for denne gang
DNs kommentator Bård Bjerkholt om oljeprisen og norsk økonomi
02:15
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.