Anklagen gjelder en fotoreportasje om PKKs kvinnelige krigere som forbereder seg til kamp mot den ytterliggående jihadistgruppen IS i Nord-Irak.

Den britiske kringkasteren forsvarer seg med at reportasjen gir et unikt innblikk i PKK-krigernes motivasjon. BBC påpeker dessuten at det kommer tydelig fram at gruppen anses som en terroristorganisasjon av Tyrkias regjering.

Reportasjen ble publisert på BBCs nettsted torsdag.

– Å gi slik dekning er ensbetydende med åpen støtte til terrorisme, heter det i en uttalelse der det tyrkiske utenriksdepartementet fordømmer reportasjen.

BBC kringkaster «skriftlig og visuell propaganda for terrororganisasjonen PKK», heter det videre.

Etter en rekke blodige angrep i juli, lanserte Ankara en «krig mot terror» på to fronter – mot ekstremistgruppen IS i Syria og mot PKK i det nordlige Irak og sørøst i Tyrkia. En massiv luftkrig mot PKK har siden fullstendig overskygget innsatsen mot IS. PKK har svart med daglige angrep mot tyrkiske sikkerhetsstyrker.

Tyrkia har en rekke ganger tidligere kritisert vestlige mediers dekning av det væpnede separatistopprøret som startet for 30 år siden.

Les også:

- Det er en skikkelig hval av en gevinst

Anmelder Løvenskiolds andeimport  

- Det boblesnakket dukker opp overalt  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Fjelløper med fantastisk rekord

Fjelløper med fantastisk rekord
Fjelløperen Andreas Steindl slo sin egen rekord med over en time. På smått imponerende 7.45.44 forserte ham fem fjelltopper og 30 kilometer fra Zermatt til Saas Fee.
00:58
Publisert: