Karriereekspertene Amy Jen Su og Muriel Maignan Wilkens har gjennomgått tusentall 360-vurderinger av ledere og funnet tre uvaner som kolleger og medarbeidere har svært vanskelig for å akseptere.

I et blogginnlegg på Harvard Business Review røper de hvilke:

1) Dømmende kroppsspråk.
Har du den uvanen at du sukker, himler med øynene eller trekker på skuldrene? Dette skal du være forsiktig med. Selv om det handler om små bevegelser, er vi mennesker flinke til å tolke selv de mest subtile signaler. Forskning viser at 75 til 90 prosent av den innvirkning vi har på andre stammer fra kroppsspråket vårt. Også toneleiet ditt spiller en rolle - unngå å virke sarkastisk eller kritisk hvis du ikke har til hensikt å være det.

2) Du avbryter eller forhører.
Gjør ditt beste for å skape et trygt arbeidsmiljø der medarbeiderne tør å komme med ideer. Trygge miljøer gir grobunn for kreativitet og innovasjon. Ikke avbryt medarbeidere som kommer med halvt gjennomtenkte forslag, still heller spørsmål for å få vite mer om ideen deres. Vær tålmodig.

3) Inkonsekvens.
Medarbeidere synes det er skummelt å ha en sjef med "to ansikter". Kanskje er du som leder sjarmerende i ledergruppen, men respektløs mot dine ansatte. Slikt gjør medarbeidere nervøse, siden de ikke helt vet hvordan lederen kommer til å oppføre seg den arbeidsdagen.

Les også: Slik inspirerer du de ansatte til å yte "det lille ekstra"

Elendig sjef dreper jobb-engasjementet

Slik lykkes du som mellomleder (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.