Ambassadør Chris Stevens og tre amerikanske soldater ble drept da konsulatet i Benghazi i Libya ble angrepet av terrorister i september for tre år siden.

Hun gjorde det klart at det ikke var noen forsinkelser fra utenriksdepartementets side når det gjaldt å ta beslutninger da angrepet ble kjent.

Clinton var utenriksminister på det tidspunktet, og torsdag måtte hun svare Kongressen på om mer kunne vært gjort for å hindre angrepet.

– Han forsto faren

– Chris Stevens forsto at diplomater må opptre på steder der våre soldater ikke er. Der det ikke er andre støvler på bakken, er sikkerheten langt fra garantert, sa hun i sitt åpningsinnlegg.

Hun sa Stevens forsto at man «aldri kan hindre enhver terrorhandling eller oppnå perfekt sikkerhet, og at vi må akseptere en viss risiko for å beskytte landet vårt og fremme våre interesser».

Storfavoritt

Clinton ser storfavoritt til å bli Demokratenes presidentkandidat i 2016, men hennes håndtering av Benghazi-angrepet har vært gjenstand for sterk kritikk, særlig fra republikansk hold, og har undergravet hennes troverdighet.

Det vakte stor oppmerksomhet nylig da Republikanernes flertallsleder i Representantenes hus, Kevin McCarthy, nylig røpet at noe av Republikanernes motiver for å kjøre så hardt på Benghazi, var å undergrave Clinton i forkant av valgkampen. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Bekrefter nedbemanning i VG

Raskere enn mange sportsbiler

Undersøker flere motorer for juks

Se DNTV: Bli med på høstjakten under vann

Bli med på høstjakten under vann
Se fridykkerveteran og undervannsjeger Børje Møster jage stortorsken i Fosnstraumen.
02:48
Publisert: