President Barack Obama legger ned veto mot den omstridte rørledningen Keystone XL, ifølge MarketWatch tirsdag kveld.

Obama varslet i januar at han kom til å sette ned foten dersom Kongressen godkjenner byggingen av oljeledningen, som etter planen skulle anlegges fra Canada til Texas.

Det hvite hus bekreftet så også i januar at Obama, som i lang tid har uttrykt stor skepsis til rørledningen, aktet å legge ned veto dersom det ble aktuelt.

Både Senatet og Representantenes hus kontrolleres nå av Republikanerne, som har vært for og vedtatt byggingen, som nå Obama har avvist.

En talsperson for Mitch McConnell, som leder majoritetspartiet i Senatet, opplyser til MarketWatch at de vil snarlig stemme over en overkjøring av vetoet.

Rørledningen Keystone XL har vært under utredning siden 2010. Tre faser av prosjektet er gjennført, og det er den fjerde fasen som nå stanses.

Planene har vært sterk kritisert av miljøbevegelsen og enkeltpolitikere, også blant Republikanerne. Obama har blant annet vært bekymret for innvirkningen rørledningen vil ha på de miljøsensitive områdene i Sand Hills, Nebraska.

Spørsmålet er om planene har god nok støtte i begge kamrene i kongressen til å overkjøre vetoet.

Les også: Bombarderes av riggkanselleringer
- Europeiske banker trenger mer kapital
Johan Sverdrup-taper raste på børsen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.