Kraftig børsfall i USA og Kina sender både Oslo Børs og oljeprisen rett ned mandag. Også de toneangivende børsene i Europa opplever kraftig kursnedgang.

For investorer på Oslo Børs er nervene i helspenn. Hovedindeksen er ned 5,9 prosent mandag ettermiddag.

- Det er ikke noe morsomt å se at porteføljen ser rød og stygg ut, sier investor Anders Onarheim - uten å ville fortelle hvor stort verdifallet har vært.

Smerter litt

Onarheim sitter i kontorfellesskapet Tyvholmen på Tjuvholmen i Oslo. Han sitter i en rekke styrer, deriblant som styreleder i oljeselskapet North Energy og styremedlem i rederiet Solstad Offshore. I sistnevnte kjøpte han 5000 aksjer til en verdi av 185.000 kroner i slutten av juni - og begrunnet det med at timingen var "grei". Etter dette har aksjen falt med mer enn 30 prosent.

- Timingen for å kjøpe der ville vært enda bedre nå. Men der jeg sitter i styret har jeg et langt mer langsiktig perspektiv, sier Onarheim.

- Jeg mener det er å riktig å ha eksponering mot de selskapene jeg sitter i styrene til. Jeg ønsker at det smerter litt når kursene går ned, og at det skal være hyggelig når de stiger.

Mandag formiddag var verdien på North Energy og Solstad Offshore ned henholdsvis ti og syv prosent på Oslo Børs.

- Det smerter litt nå?

- Det gjør alltid vondt når porteføljen faller i verdi.

Mye usikkerhet og frykt

- Er dette en korreksjon eller starten på en langvarig nedtur tror du?

- Det er ikke lett å si. Det er ingen tvil om at det er mye usikkerhet og frykt i markedet, og det kan ta en stund før det stabiliserer seg, sier investoren, uten å ville spå om det vil ta en måned eller lengre tid.

Han mener man bør være forsiktige med å kjøpe aksjer nå.

- Jeg vil ikke gi råd til andre, men for egen del mener jeg det det er for tidlig å være tøff. Selv om vi kan få en rekyl, er det greit å være litt avventende en stund ennå, sier han.

 

 

 

LES MER:

Nå har vi vært bortskjemte, vi har ikke fått en korreksjon på ti prosent siden 2011.

Laveste nivå på seks år: - Oljeprisen jager nedover

Porteføljeforvalter: - Flukt til sikkerhet  

 

 

Se DNtv: DNs ekspert Bård Bjerkholt om markedsuroen mandag

Dette kan gi alvorlige konsekvenser
DN´s kommentator Bård Bjerkholt forklarer hva som har skjedd i aksjemarkedet den siste tiden.
01:19
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.