Fredag steg amerikanske aksjer og sendte hovedindeksene på børsene i USA opp til rekordnivåer. Oppturen skyldes at EU og Hellas endelig kom til enighet om en låneavtale, skriver Bloomberg News.

S&P 500-indeksen var opp 0,6 prosent til rekordhøye 2.110,30 poeng da børsen stengte fredag klokken 22 i norsk tid. 

Dow Jones-indeksen var opp 0,9 prosent til 18.140,44 poeng, det høyeste noensinne.

Nasdaq-indeksen nådde høyeste poeng på 15 år.

Usikkerheten over

- Usikkerheten henger ikke lenger over markedet, ettersom vi nå er i slutten av uken, sier sjefinvestor Bill Scultz i McQueen, Ball & Associates til Bloomberg News.

Forhandlingene i eurosonen har skapt usikkerhet i markedet hele uken. Fredag kunne investorene imidlertid puste lettet ut.

- Hinderet som har stått i veien, for vekst og inntjening for bedriftene, er nå borte, påpeker Scultz.

Les mer: Gresk låneavtale forlenges i fire måneder

Det er første gang i det nye året at Dow Jones-børsen har stengt med rekorhøye poeng. Sist gang Dow slo rekord var 26. desember i fjor.

Oslo Børs ned

Oslo Børs endte derimot ned fredag, til tross for at oljeprisen var opp to dollar ved stenging.

Det var usikkerheten rundt situasjonen i Hellas som tynget børsdagen. Ifølge aksjestrateg Erik Fosland i Nordea tynget usikkerheten sentimentet i hele Europa.

Da Oslo børs stengte fredag hadde ikke Hellas og Eurosonen kommet frem til noen avtale.

- Vi vet jo at USA skal sette opp renten en eller annen gang og at ECB kommer med kvantitative lettelser. Det man er usikker på er Hellas, og markedet liker ikke usikkerhet, sa Fosland til TDN Finans.

Les hele børskommentaren her: Litt ned tross økt oljepris dnPlus (DN+, krever innlogging)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

USAs utenrksminister i London for å diskutere Ukraina

Har solgt norske aksjer for 700 millioner

Lakseprisen har stupt 20 prosent siden nyttår