DNB Markets tror nedgangen i boligmarkedet vil fortsette i 2014.

Mandag slapp meglerhuset sine oppdaterte prognoser for norsk og internasjonal økonomi til neste år. Utviklingen i norske boligpriser er blant det meglerhuset har skiftet syn på siden forrige oppdatering i august.

Analytikerne venter nå et boligprisfall 4,0 prosent i 2014. Dette er en kraftig nedjustering siden august, da de ventet en oppgang på 0,5 prosent til neste år.

Ulike retninger
Ifølge DNB Markets er det et ubalansert marked med mange usolgte boliger presser prisen ned.

Samtidig mener analytikerne at det særlig er tre faktorer som tilsier dempet prisedgang:

  • Lav rente
  • God inntektsvekst
  • Lav ledighet

Det vises også til at prisnedgangen vil bremse igangsettingen av nye boliger, noe som i seg selv vil legge en demper på nedgangen.

Fallende investeringer
Dagens ferske oppdatering gjelder kun for 2014. DNB Markets vil i januar komme med en fullstendig oppdatering av sine makroanslag for årene fremover.

Ifølge den nye rapporten venter meglerhuset ingen renteendring før 2015 og en inntektsvekst omtrent som i 2013. Videre tror analytikerne at boliginvesteringene vil falle fra 6,4 prosent til 5,6 prosent, noe som ifølge dem trekker ned veksten i fastlandsinvesteringene ned.

For 2013 tror meglerhuset at boligprisene vil ende med en oppgang på 4,5 prosent, mot 5,2 prosent i august.

Les siste nytt om boligmarkedet på DN.no:
- Overraskende at ikke forventningene til prisfall er sterkere
- De er helt på jordet, de som spår et boligprisfall på 20-30 prosent
Svakeste novembertall siden finanskrisen: Boligprisene fortsetter fallet
Sjekk boligprisene der du bor
Så mye har Obos-boliger falt i pris siste år (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.