Beslutninger som skal fattes av verdens regjeringer på en rekke toppmøter de neste seks månedene blir avgjørende for å sikre fremtiden til planeten. Det mener den respekterte økonomen og professoren Jeffrey Sachs, skriver independent.co.uk.

Sachs er også spesialrådgiver i FN og direktør i Earth Institute, og han var en av talerne på Eat-konferansen denne uken.

De ifølge Sachs tre nøkkelmøtene finner sted i juli, september og november.

Det første er Financing for Sustainable Development i Etiopias hovedstad Addis Ababa. Der skal man diskutere den økonomiske rammen for gjennomføring av nye klima- og utviklingsmål for 2030.

- Dette er jo en historisk veldig hyggelig aften
Onsdag kveld samles offshore- og shippingeliten til shippingavisen TradeWinds kveldsbegivenhet på Nor-Shipping.
01:21
Publisert:
 

- Nå er vi her

Disse målene blir deretter avtalt og nedskrevet på Sustainable Development Goals i New York i september, før det siste og avgjørende møte for fremtiden - FNs klimatoppmøte COP21 som går av stabelen 7-8 desember i Paris.

- Tiden har endelig kommet - vi har snakket om disse seks månedene i mange år, men nå er vi her. Det er uten tvil vår genrasjons beste mulighet til å komme tilbake på rett spor. Slike diplomatiske muligheter dukker bare opp omtrent én gang hvert tiår, og her kommer de på rekke og rad innenfor seks måneder. Vi er nødt til å lykkes, sier Sachs til The Independent.

Jeffrey Sachs påpeker at det nå ikke handler om å bli enige om mål for fattige steder men alle steder slik at alle kan leve bedre.


Les også: Forskere advarer om fare for megatørke vest i USA


Vil stanse boligbygging på matjord  

Setter 12.000 års stabilitet i fare

 

Apple-gründer frykter menneskene skal bli robotenes «husdyr»

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.