Bill Gross (70) trekker seg som sjef for Pimco med øyeblikkelig virkning.

Avgangen kommer i kjølvannet av etterforskningen mot forvaltingsgiganten for å ha jukset med prissettingen i det børsnoterte fondet «Pimco Total Return». Gross skal alt ha vært i lange og alvorlige samtaler med det amerikanske finanstilsynet SEC.

Påstanden er at Pimco har blåst opp avkastningen på fondet, som er populært blant småsparere.

Les mer om dette her: Etterforsker verdens største forvalter

Kort tid etter at det ble kjent at Gross trekker seg sjef for Pimco, kommer nyheten om at han uansett ville fått sparken.

The Wall Street Journal skriver i en artikkel at selskapet skulle sparke gründeren samme dag. Pimco hadde planlagt å offentliggjøre en ny struktur for sin forvaltning fredag.

I en pressemelding fredag kommer det frem at Gross tar over et nytt investeringfond i hans tidligere konkurrent Janus Capital.

I en uttalelse sier Gross at han «ser frem til å komme tilbake til markedet og investeringer og å gi opp de mange kompleksitetene som følger det å drive en stor, komplisert organisasjon».

Denne saken kommer på toppen av en investorflukt som har sett Pimcos kunder trekke omtrent 222 milliarder dollar ut av selskapets ulike fond etter lange perioder med dårlig avkastning. Selskapets stjerneforvalter forlot også Pimco etter det som skal ha vært et konfliktfylt forhold med Gross.

Pimco ble etablert av Bill Gross i 1971, og er med sine omlag 1970 milliarder dollar verdens største obligasjonsforvalter. Selskapet eies av det tyske finans- og forsikringskonsernet Allianz.

Ifølge magasinet Forbes var Gross ifjor god for rundt 15 milliarder kroner. Det er foreløpig ikke klart hvem som blir Gross' etterfølger i Pimco.

Les også på DN.no:

Sterkeste vekst siden midten av 2009

- Denne bilmodellen spiser opp like mye aluminium som hele produksjonen vår i Qatar

Marius (17) vant Iphone-rushet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.