- Dette er trist. Trist at en så opplyst mann som Norman hiver seg på denne bølgen, at han er så lite opplyst, sier Per Sandberg til DN.

- Klart vi kan ta imot 100.000 flyktninger. Vi kan sikkert ta imot 500.000 flyktninger også vi, hvis vi er villige til å fjerne hele velferdssamfunnet vårt.

I en kronikk i lørdagens DN skriver NHH-professor og tidligere arbeidsminister for Høyre, Victor D. Norman, at Norge kan klare å ta imot 100.000 syriske flyktninger.

«Vi har plass nok; vi har råd til de investeringene det vil kreve; vi har de siste ukene vist at det ikke skorter på nordmenns hjertelag - og på toppen av det hele vil vi i det lange løp selv tjene på å bli litt flere», skriver Norman.

Les hele kronikken hans her: 100.000!

Les også: Mener Norge bør ta imot 100.000 syriske flyktninger

- Da er jo alt mulig, da

Et flertall på Stortinget ble i sommer enig om å ta imot 8.000 kvoteflyktninger fra Syria i løpet av tre år. Like etter understreket finansminister og Frp-leder Siv Jensen at kommunene sto fritt til å si nei til avtalen. 

Per Sandberg (Frp) ble oppgitt over å lese Normans kronikk:

- Hvis vi kutter støtten til eldre og syke, dropper veiutbygging og øker skattene til 50-60 prosent, ja, da kan vi selvfølgelig ta imot mange flere flyktninger. Da er jo alt mulig, da. Victor D. Norman er ikke alene om å mene dette. Men å ta imot så mange flyktninger som majoriteten av Stortinget ønsker vil koste oss svært mye. Pensjonsfondet vil bli tappet, og alle statens aksjer i Statoil vil forsvinne. Hele det norske velferdssamfunnet vil bli endret, sier han.

Sandberg mener Norman «går i samme fella» som mange andre når han snakker om flyktninger:

- Norman snakker om syriske flyktninger. Men de syriske flyktningene utgjør bare 40 prosent av de flyktningene som kommer. Det er bare trist at Victor D. Norman ikke har noen tanker om hvilke konsekvenser og utfordringer det han foreslår vil medføre, sier Sandberg.

Victor D. Norman ønsker ikke å kommentere Per Sandbergs reaksjon på innlegget hans i DN.

- Det er hans kommentar, sier han.

Les også:

Hun er rikest av norske kvinner  

Sissener om MDG: – De er en gjeng suppehuer  

Asia i dag: Fed frykter Kina-smitte og global uro

Se DNtv: - Europa kan ikke være livbåten for hele verden

Antony Beevor: – En klar tanke er viktigere enn følelser
Den britiske krigsforfatteren Antony Beevor mener Syria tappes for sine beste folk – og at det er katastrofalt både for Syria og Europa.
03:59
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.