Janet Yellen, påtroppende amerikansk sentralbanksjef, vil i Kongressen torsdag gi uttrykk for at støtte til økonomisk gjeninnhenting er den sikreste veien til en normal pengepolitikk.

Dette fremgår av manuskriptet til hennes redegjørelse for den amerikanske nasjonalforsamlingen, som ble lagt ut offentlig onsdag, skriver TDN Finans.

Få forskjeller
Visesentralbanksjef Yellen vil ikke gi mange tegn til forskjeller mellom hennes og avtroppende sentralbanksjef Ben Bernankes vurderinger, men hun lover å videreføre Federal Reserves arbeid for å «fremme en mer robust gjeninnhenting», skriver Market News International (MNI).

«En sterk gjeninnhenting vil etter hvert sette Fed i stand til å redusere sine pengepolitiske lettelser og bruken av ukonvensjonelle politiske virkemidler som kjøp av aktiva. Jeg mener at støtte til gjeninnhentingen i dag, er den sikreste veien tilbake til en mer normal tilnærming til pengepolitikken», heter det i redegjørelsen som vil bli holdt for Senatets bankkomite.

Peker på fremgang
Yellen, som har vært visesentralbanksjef siden 2010, peker på fremgang i arbeidsmarkedet og at økonomien har skapt «7,8 millioner stillinger siden sysselsettingens bunnivå etter krisen, i 2010».

Samtidig sier Yellen, som overtar som sjef for Fed i januar 2014, at arbeidsledigheten på 7,3 prosent i oktober fortsatt er for høy. Hun mener dette gjenspeiler et arbeidsmarked og en økonomi langt under sitt potensial, skriver MNI.

Les også på DN.no i dag:
Siv Jensen: - Ingen unnskyldning for renteoppgang
Bedrifter må betale mer - og du får mindre
Dårligere startlønn for siviløkonomer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.