Onsdag i forrige uke fikk gruveselskapet Northland Resources en epost fra en journalist i et europeisk stålmagasin, ifølge styreleder Anders Hvide.

Journalisten hadde fått tilgang til konfidensiell informasjon om at Northland måtte hente mer penger, skriver Dagens Næringsliv.

Hvide og ledelsen i selskapet hadde da siden mandag vært i møter med en lang rekke av Northlands største eiere.

- Jeg synes det er for jævlig. Vi vil anmelde lekkasjen til Økokrim, sier en sliten styreleder Anders Hvide i Northland Resources til Dagens Næringsliv.

Lekkasjen førte til at gruveselskapet Northland Resources måtte skynde seg å fortelle markedet om store kostnadsoverskridelser, ifølge styreleder Anders Hvide.

- Vet ikke hvem som har lekket
– Alle vi har pratet med har stått på en innsideliste. Det er store, profesjonelle fond. Vi vet ikke hvem som har lekket, sier Hvide til DN.

Fra hastemeldingen måtte sendes markedet onsdag har aksjekursen i Northland Resources stupt 80 prosent på Oslo Børs.

Hadde selskapet fått fullføre runden med de største eierne og selskapets obligasjonseiere før nyheten sprakk, tror han kursfallet og dramatikken rundt selskapet vill vært langt lavere. Fra onsdag til fredag falt aksjen med hele 80 prosent.

Selskapet var ved børsslutt fredag verdsatt til 591 millioner kroner.

Les hele saken og Hvides synpunkter om fremtiden i Dagens Næringsliv mandag.

Les også:

<b>SEB ENSKILDA mener aksjen er verdiløs</b>

<b>Gruvetopper så 2,5 mrd. fordunste</b>

<b>Tvinger småaksjonærer til å selge</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.