Volkswagen vil utsette eller droppe investeringer som ikke er ansett som helt nødvendige for driften, opplyste selskapets konsernsjef Matthias Müller til rundt 20.000 ansatte i selskapets hovedkvarter i Wolfsburg i Tyskland tirsdag, melder Bloomberg News.

Konsernet hadde ifjor et forsknings- og utviklingsbudsjett på 17,4 milliarder dollar, ifølge Wall Street Journal.  Analytiker Arndt Ellinghorst i Everscore ISI sier til Bloomberg News at Volkswagens budsjett på utviklingsfronten er omtrent like stort som tilsvarende budsjetter i teknologigigantene Apple og Google tilsammen.

Ifølge Financial Times innebærer selskapets nåværende planer å bruke rundt 85,6 milliarder euro på utvikling av nye modeller, teknologi og produksjonsanlegg.

Nå varsler imidlertid toppsjef Müller innstramninger.

- Vi vil gå gjennom alle planlagte investeringer, og de som ikke er absolutt vitale vil bli utsatt eller kansellert, sa Müller til de ansatte ifølge Bloomberg News.

- Og det er derfor vi vil justere effektivitetsprogrammet vårt. Jeg vil være fullstendig klar: Dette kommer ikke til å bli smertefritt, la han til.

Ifjor startet Volkswagen et  effektivitetsprogram som har som mål å kutte fem milliarder euro i kostnader, ifølge FT.

Arbeidsledere i konsernet forsøker nå å hindre store jobbkutt ved å presse på for å redusere kostnader til forskning og utvikling, skriver Bloomberg News. Samtidig ønsker ledelsen å kutte personalkostnadene. Bloomberg viser til kilder med kjennskap til situasjonen i selskapet.

Ifølge Financial Times har utslippsjukset så langt ikke ført til store jobbkutt. Selskapet har nesten 600.000 ansatte på verdensbasis.

Selskapet har allerede gjort avsetninger på 6,5 milliarder euro i tredje kvartal for å dekke kostnadene med utslippsjukset.

Siden utslippsjukset i USA ble kjent for litt over to uker siden har Volkswagens børsverdi blitt redusert med rundt 40 prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

- Dere kan ikke skape et problem og be oss løse det

Bankkrangel om rentepolitikk

- Fallet den siste tiden har gått fort

Se DNTV: Svak vekst i boligprisene

Svak vekst i boligprisene
Christian Dreyer fra Eiendom Norge kunne vise til en svak vekst i boligprisene i september.
01:44
Publisert: