Janet Yellen forsvarte tiltakene til den amerikanske sentralbanken (Fed) under en nominasjonshøring i Senatet på torsdag.

Samtidig tonet den kommende sentralbanksjefen ned risikoen for at denne politikken kan føre til bobler i økonomien.

Det skriver Bloomberg News fredag, opplyser TDN Finans.

- Ikke bevis
Under høringen avviste Yellen også at det faktisk er bobler i det amerikanske aksjemarked

- Jeg ser ikke bevis på nåværende tidspunkt for skjevheter i hovedområdene for prising av aktiva, sa Yellen.

Videre signaliserte hun sin vilje til å benytte obligasjonskjøp, omtalt som kvantitative lettelser (QE), for å styrke økonomien og for å få ned USA arbeidsledighetsrate på 7,3 prosent.

- Ser ikke problem
Senatorer har vært bekymret for at sentralbankens politikk bidrar til å pumpe opp verdien av aksjer og boliger i en slik grad at det innebærer en risiko for markedets stabilitet.

- Muligheten for at det oppstår en boble vil ikke hindre henne i å gjøre mer, hvis hun mener at dette er på sin plass. Hun ser ikke noe problem i å foreta ytterligere aktivakjøp, eller til og med å utvide dem, sier Brian Jacobsen, porteføljestrateg i Wells Fargo Advantage Funds, til Bloomberg News.

Mulighet for rentekutt
Høringen i det amerikanske senatets bankkomite torsdag ble holdt i forbindelse med at Yellen formelt skal godkjennes som ny sjef for sentralbanken Federal Reserve.

Under høringen sa Yellen også at sentralbanken vil kunne revurdere muligheten for å redusere styringsrenten, som for øyeblikket er på 0,25 prosent.

- Dette er avgjort en mulighet, sa Yellen og la til at sentralbankens folk til nå vært bekymret for at en rentereduksjon vil kunne ødelegge pengemarkedets funksjonsevne.

Les mer: Fed-sjef ønsker høyere inflasjon

Les også på DN.no i dag:
Bill Gates på vei til Norge for å snakke med Erna Solberg
Hydro trues av nedleggelse
- Får ikke normal gjennomstrømming i boligmark (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.