- Det er interessant å se hvordan egenutvikling over flere år har vært en konstant viktig faktor ved jobbskifte. Mange mener de heller vil ha spennende arbeidsoppgaver fremfor høyere lønn, sier jobbanalytiker i Finn, Fredrik Schjold.

Den ferske utgaven av Finn Jobbindeks viser at én av tre kan tenke seg å gå ned i lønn dersom de fikk tilbud om en jobb med vesentlig mer interessante arbeidsoppgaver. Dette tallet har holdt seg stabilt siden 2013.

I Oslo er hele 39 prosent positive til lønnskutt i bytte mot mer interessante oppgaver.

Det er med andre ord de indrestyrte motivene som veier tyngst ved jobbskifte, ifølge Finns jobbundersøkelse.

Funn fra den sveitsiske business-skolen IMD viser dessuten at Norge er nest best i Norden på å tiltrekke seg og motivere talenter.

I 2015-utgaven av IMD World Talent Report gjør Danmark og Norge det ekstremt bra både når det gjelder indikatorene for å tiltrekke seg/holde på talenter og medarbeidermotivasjon.

Finland og Sverige scorer langt lavere.

Lite «brain drain»

Når det gjelder tiltrekningsfaktor ligger Danmark på 9. og Norge på 6. plass, mens Finland havner på 21. og Sverige på 13. plass. Rangeringene er basert på et utvalg av 61 land.

Også når det gjelder ekspertflukt - såkalt «brain drain» - som et hinder for konkurranseevne, havner Norge blant de ti beste landene.

Ekspertene bak undersøkelsen er dessuten overrasket over at det landet som ligger lavest på lederlønninger, nemlig Norge på 26. plass, gjør det bra både når det gjelder indikatorene for å tiltrekke seg/holde på talenter og medarbeidermotivasjon.

Les også: Perverse lederlønninger dnPlus (DN +)

Også i denne undersøkelsen pekes det på at personlig utvikling ser ut til å være en grunnleggende motivasjonsfaktor.

- Det som er interessant å se, er at ytelsen til noen av landene i regionen når det gjelder å tiltrekke seg, holde på og motivere talenter, ikke har hatt noen vesentlig innvirkning på den generelle konkurranseevnen når det gjelder talenter, sier seniorøkonom José Caballero ved IMD World Competitiveness Center.

- Dette skyldes imidlertid ikke at disse landene nødvendigvis trenger å få problemer med å tiltrekke seg og holde på talenter på lang sikt, legger han til.

 

Følg markedet på DN Investor

Les også: Oljegigant sparker tusenvis av ansatte

BW Offshore holder lønnsomheten oppe

Asia i dag: Japan gjør klar ny ammunisjon

 

Se DNtv:

Episode 1: Sunniva på vei mot Norseman
Sunniva (35) har et helt spesielt mål når hun skal delta i Norseman for første gang
02:05
Publisert:

Dette er alt som er igjen etter angrepet mot Taliban-lederen
Afghanske myndigheter bekreftet søndag at Taliban-leder mulla Akhtar Mansour er død. Angrepet vil trolig gjøre det vanskelig å få i gang fredssamtaler med opprørsbevegelsen. USAs utenriksminister John Kerry, forsvarer angrepet.
00:49
Publisert:
 

 

 

 

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.