De lavtvoksende, gamle plantene rundt Europas mest aktive vulkan har fått nytt liv etter at flere bønder har gått tilbake til eldgamle produksjonsteknikker. Hovedtrekkene er villgjær, beskjeden fatbruk og ofte gjæring i gamle amforakrukker. Når både årgang og bonde treffer blink, er dette noen av de mest forførende, sursøte og leskende rødvinene som lages på kloden. Vinmonopolet har nå tatt inn syv viner fra Etna – et av Europas mest dynamiske vinområder. Det er derimot ikke alle disse som viser regionens positive utvikling i like stor grad.
Sjekk ut DNs nye søkbare restaurantguide her
Det er også funnet plass til to hvite og to røde fra Chassagne-Montrachet i Burgund, selv om vi skulle ønske oss viner av høyere kvalitet fra den gode 2012-årgangen. På grunn av lave avlinger er tre av disse såkalte partikjøp.
Vinmonopolet tråkker også opp nye stier med vin fra hardtsatsende vinland som Georgia og Brasil. Spesielt sistnevnte er av en svært lav kvalitet.
Til gjengjeld kan det gode belgiske surølet Kriek, med tilsatt kirsebær, kjøpes i de fleste utsalgene. Det er også funnet plass til en godt priset klassisk Barolo fra produsenten Viberti. De aller fleste godbitene finner du også denne gang blant de 701 nye produktene som slippes løs i den raskt voksende bestillingslisten.
Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her
«Er vi med i en episode av Fawlty Towers?» God mat, men klønete service på Brasserie Blanche.
Polets marsnyheter: Ved Etnas fot dyrkes noen av de mest forførende rødvinene på kloden.
Les mer fra Magasinet her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.