Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Her er Polets nye hyllevarer

Tekst

Disse vinene er nye i Polets hyller i dag.

I dag lanserer Vinmonopolet 97 nye hyllevarer og blant dem finnes det 67 ferske viner som har fått æren av en plass i Polets gjeve hyller i noen måneder. Selv om på langt nær alle burde fortjent det kvalitetsmessig.

BESTE VALG
Blant nyhetene i Polets hyller er det så absolutt Kruger-Rumpfs Pittersberg som imponerer mest. Endelig blir en høykvalitets grosses gewachs å finne i hyllene til en pen pris. Det samme gjelder de andre GG'ene fra Tyskland samt Julisuspital flotte silvaner fra Franken. I tillegg Pieropans strålende Soave til under 150 kroner, som vil bli å finne på nærmest alle polutsalg.

Dessverre lykkes ikke Polet med sin satsing på viner fra Muscadet. Fra dette området som vanligvis leverer viner til en imponerende kvalitet og svært gunstige priser, har Polet gjort flere mindre gode valg. Dette er og et område som kan levere mineralske viner som kan bli en erstatning på mangelen på chablis som vil komme de neste år som et resultat av frost.
Det beste kjøpet fra Muscadet er som forventet, og det er kun Günther-Chéreaus utgave fra 2010 som svarer til forventningene.

TULLEVIN
I tillegg viser lanseringen av en prosecco til 87 kroner at Polet fortsatt er altfor opptatt av pris kontra kvalitet. Til den prisen får det norske folk en vin som koster rundt én euro i innkjøp. Mens resten går til staten i form av alkoholavgift og moms. Skal en kjøpe en flaske prosecco kan de lønne seg og legge på en 50-lapp. For smakmessig blir vin til under hundre kroner bare tull, slik som avgiftene fungerer i Norge i dag.

Les også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.