Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Få vinmakere i verden skaper mer elegante viner

Tekst
Ghislaine Barthod imponerer med sin 2013-årgang. Foto:

Ghislaine Barthod imponerer med sin 2013-årgang. Foto:

Ghislaine Barthods vidundelige røde burgundere fra Chambolle-Musigny blir tilgjengelig i morgen tidlig.

Av dem er det den ultradelikate vinene fra Ghislaine Barthod som imponerer mest. Hennes femenine stil passer de florlette vinene fra appellasjonen og årgangen som hånd i hanske. Sammen med Muzards ferske og fyldige viner fra Santenay utgjør de to produsentene de beste kjøpene fra Burgund på Polets marsslipp.

Les anmeldelse av Polets nyheter i mars her

Elegansens mester

Ghislaine Barthods premier cru og village-viner er så gode at man kan bare forestille seg hva hun kunne gjort med et enda bedre utgangspunkt. Veldig få vinmakere i verden skaper mer elegante viner bedre enn nettopp Barthod.

Som kvinne oppvokst i en mannsdominert verden i Burgund var det ikke naturlig at det var vinmaker hun skulle bli. Likevel overtok Ghislaine Barthod etter sin far Gaston i 1986 og fikk sitt eget navn på etiketten i 1992.

Fra vinmarkene rundt den lille landsbyen Chambolle-Musigny kommer noen av Burgunds mest florlette og delikate rødviner. Foto: Sune Eriksen

Fra vinmarkene rundt den lille landsbyen Chambolle-Musigny kommer noen av Burgunds mest florlette og delikate rødviner. Foto: Sune Eriksen

Barthod eier 6,7 hektar, som inkluderer åtte forskjellige premier cru-marker i Chambolle-Musigny, samt noe villages og litt regional burgunder. Selv om familien har drevet med vinproduksjon i rundt 100 år, er mesteparten av vinmarkene i dag kjøpt inn på 80-tallet.

Barthod har gått på vinskole og har gjort mange grep etter at hun overtok, blant annet har utbyttet i vinmarken gått betraktelig ned. Parallelt har kvaliteten gått opp.

Det som er blitt Ghislaine Barthods kjennetegn, er at hun lager viner som stråler kanskje mer i mindre gode år, men som i gode årganger fort kommer litt i skyggen av andre. Vinene hennes fra 2013 er av de rene og elegante slaget, som har en duft man sent glemmer.

Les også:
Unike viner til en unik pris
- 2015 var en drømmeårgang

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.