DNBs beste boliglånsrente blir 2,9 prosent etter renteendringen, opplyser banken i en melding fredag kveld.

Samtidig endrer banken prisene på bankinnskudd, med i snitt 0,35 prosentpoeng.

- Som de aller fleste andre banker reduserer vi innskuddsrenter og utlånsrenter samtidig. Det har å gjøre med at det generelle rentenivået i pengemarkedet er lavere, sier konserndirektør for personmarkedet, Trond Bentestuen, i en uttalelse.

- Knallhard konkurranse

Bankens beste rente vil gjelde for unge under 34 år og kunder i DNBs SAGA-program. For alle andre kunder blir rentenedgangen på inntil 0,25 prosentpoeng.

- Alle kunder med ordinære boliglån i DNB får nå lavere rente, sier Bentestuen.

Torsdag kveld meldte Danske Bank om kutt i sine utlånsrenter for eksisterende kunder med inntil 0,3 prosentpoeng. For kunder med ­høyere utdannelse - Akademikerne - ble boliglånsrenten senket ned mot 2,7 prosent. Målet: å kapre de beste kundene fra DNB. Danske Bank overtok over nyttår Akademikerne-avtalen, etter at DNB har hatt den i 17 år.

Bentestuen fastslår fredag at det er «knallhard konkurranse» om hver eneste boliglånskunde.

- Vi har hatt god vekst på boliglån i 2014, og tror det både skyldes både konkurransedyktige priser og at vi er Norges mest tilgjengelige bank, sier han i uttalelsen.

Tidligere på dagen kuttet også Nordea i sine renter – med inntil 0,40 prosentpoeng.

Fra neste uke

De nye prisene til DNB gjelder fra midten av uke to for nye lån, og trer i kraft om to måneder for DNBs eksisterende kunder, opplyses det.

Norges største bank varslet sist rentekutt den 30. september 2014, en renteendring som fikk effekt for eksisterende kunder for kun tre uker siden.

Bankenes rentekutt kommer i kjølvannet av at Norges Bank i desember kuttet i styringsrenten til 1,25 prosent.

Les også:
Venter halvering av lønnsomheten i oljesektoren
- Vi er veldig klare for å møte konkurransen
Byr opp til kamp om lånekundene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.