Det er ikke mulig med en kortsiktig forlengelse av det greske låneprogrammet, bekreftet eurosjef Jeroen Dijsselbloem etter at eurosonens finansministre hadde sittet i krisemøte for å diskutere det siste forslaget til en løsning for Hellas.

Samtidig sier Dijsselbloem at eurogruppen skal drøfte et gresk forslag til en ny gjeldsavtale i et nytt telefonmøte onsdag.

– Den greske regjeringens politiske holdning synes ikke å ha endret seg, uttalte eurosjefen, som også er Nederlands finansminister.

Dijsselbloem understreker at intet nytt gresk forslag vil bli vurdert før etter folkeavstemningen som Hellas planlegger søndag. Samtidig advarer eurosjefen om at et nytt kriseprogram kan pålegge grekerne strengere betingelser enn tidligere.

Ingen enighet

Avisen The Guardian skriver at møtet i eurogruppen ble avsluttet rundt klokken 20.15 tirsdag kveld, etter at Finlands finansminister Alexander Stubb, la ut en melding på det sosiale nettstedet Twitter:

Toppene i eurogruppen samlet seg tirsdag kveld klokken 19 til ekstraordinært møte etter at Hellas`statsminister Alexix Tsipras la et nytt forslag til EU på bordet. Den greske lederen ba om at en toårig avtale med eurosonens redningsfond ESM.

Allerede i forkant av møtet kom det signaler om at eurogruppen ikke ville godta forslaget.

Negative signaler

Tysklands statsminister Angela Merkel gjorde det klart at hun ikke vil forhandle om en tredje redningspakke for Hellas, før etter at den planlagte folkeavstemmingen i landet er gjennomført kommende søndag.

Det var også signalene som kom fra andre kilder i Brussel.

På spørsmål om ministrene kan komme til å bli enige om å overføre pengene grekerne trenger for å betale IMF i tide, svarer Reuters' kilde i eurosonen «ikke tale om».

En annen person med kjennskap til saken sier samtidig at det ikke engang er snakk om noen umiddelbar frigjøring av midler til Hellas.

Ifølge avisen Times of Malta har Hellas tilbudt seg å utsette den planlagte folkeavstemningen søndag - dersom forhandlingene med eurosonen gjenåpnes.

Demonstrasjoner

Flere titalls tusen EU-sympatiserende grekere tok på nytt til gatene i sentrum av Aten tirsdag kveld.

Med EU-flagg, bannere, fløyter og høye tilrop samlet de seg på plassen utenfor parlamentet for å vise at sin misnøye mot regjeringen.

Én av dem er Sofia, som arbeider som finansrådgiver i en gresk bank.

- Jeg hadde aldri trodd jeg noen gang skulle delta i en massedemonstrasjon. Men denne saken er så viktig at jeg følte jeg ikke har noe valg. Det er for mye som står på spill, sier Sofia til DN.

 

Les også: Da elevene sorterte eksamenskarakterene alfabetisk etter navn gikk det opp for dem

Derfor kan Iran-avtale gi oljepris på 70 dollar

- Du akkumulerer gjeld hele tiden

 

Se også:

Slik lokker de unge til å spare

Slik lokker de unge til å spare
- Skal du kjøpe bolig i Oslo, bør du starte sparingen nå, er rådet Nordea gir til 18-åringer.
01:47
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.