Norges største bank, DNB, gjør det mange banker allerede har gjort: kutter boliglånsrenten.

DNB setter ned renten med inntil 0,25 prosentpoeng, melder banken torsdag kveld.

- Vi har sagt at vi skal være konkurransedyktige. Vi kutter renten for nær sagt alle boliglånskunder med flytende rente, sier konserndirektør Trond Bentestuen i pressemeldingen.

DNBs beste boliglånsrente blir 3,45 prosent etter renteendringen, opplyser banken. Ifølge Bentestuen vil de unge kundene og kundene med størst lån bli favorisert.

- Det er fortsatt de unge kundene og de med størst lån som får de beste prisene, sier han.

Følger etter

Meldingen fra DNB kom like etter at Nordea opplyste at den kutter boliglånsrenten med inntil 0,20 prosent.

Tidligere på dagen meldte Skandiabanken at den kutter renten på boliglån med 0,15 prosent.

SpareBank 1 SMN kuttet i forrige uke lånerenten med 20 basispunkter, og tidligere denne uken har både Storebrand Bank og Sparebanken Vest satt ned sine lånerenter.

Opplever sterk konkurranse

Rentenedsettelsene kommer kort tid etter at Konkurransetilsynet varslet en granskning av konkurransen i den norske banksektoren.

Torsdag sier Bentestuen at DNB opplever at konkurransen om kundene er stor.

- Vi opplever konkurransen om hvert eneste lån som hard. Norske bankkunder er bevisste forbrukere, og har mange valg både på service og pris, sier konserndirektøren.

- I fjor var det over hundre tusen kunder som valgte å låne penger til boligdrømmen sin hos oss. Det viser at vi er konkurransedyktige, men det er en posisjon vi må jobbe for hele tiden, sier han.

DNB endrer samtidig prisene på innskudd. Noen innskuddsprodukter får lavere rente, mens andre får høyere rente, heter det i meldingen fra banken. Bankens beste innskuddspris blir BSU med 4,65 prosent rente.

De nye prisene gjelder fra i morgen for nye lån og fra midten av juni for DNBs eksisterende kunder.

Les også:
Overrasket over sterk vekst: Tror fortsatt på boligprisfall
- Viktig å minne om at næringen vil ha et langt liv
Tjener 30 ganger mer på nordmenn (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.