Tirsdag kom internettselskapet Google med nyheten om at selskapet skal gjennom en omfattende og radikal omstilling. Blant annet skal selskapet skifte navn til fra Google til Alphabet.

I blogginnlegget nyheten er omtalt, undertegnet av grunnlegger Larry Page, kommer det i tillegg frem en finurlig hemmelighet. Det skriver det danske nettstedet business.dk.

«Easter egg»

I meldingen kan du blant annet lese om selskapets visjoner om fremtiden, som Googles dronesatsing.

Dersom du gjennom Google-bloggen klikker på det første punktumet i den følgende passasjen, om nettopp dronesatsaingen, finner du en hemmelig lenke som tar deg til nettsiden www.hooli.xyz.

«Sergey and I are seriously in the business of starting new things. Alphabet will also include our X lab, which incubates new efforts like Wing, our drone delivery effort. We are also stoked about growing our investment arms, Ventures and Capital, as part of this new structure.»

Google-meldingen finner du i sin helhet her.

Den hemmelige meldingen er et såkalt «easter egg», en gammel tradisjon blant programmerere.

«Easter egg»-tradisjonen handler om å legge inn skjulte, og ofte humoristiske beskjeder eller detaljer inn i programmer og tekster.

Business.dk lister opp at det for eksempel var gjemt en flysimulator i regnearkprogrammet Excel 97 og et pinball-spill i tekstbehandlingsprogrammet Word 97.

Flyvende biler

Nettsiden Googles blogginlegg lenker til viser et fiktivt selskap, Hooli. Dette selskapet stammer fra den amerikanske HBO-serien Silicon Valley og er løst basert på Google.

Nettsiden er en parodi på Googles produktutviklingsavdeling, og på nettstedet står det blant annet at Hooli ønsker å utvikle flyvende, selvstyrte biler og en kur for AIDS.

Les også på DN.no:

Derfor raser Opera Software  

Bytter ut Nordea-sjefen

Skal ha gitt Troms Kraft 200 millioner i forlik  

- Ikke lang tid før det dukker opp en ny og kritisk situasjon igjen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNTV:

Stirrer på mobilen – ikke kjæresten

Stirrer på mobilen – ikke kjæresten
Nordmenn er et mobilavhengig folkeslag.
01:12
Publisert: