Vi har snarere bare fått en liten smaksprøve på det som komme skal, hevder i hvert fall Steven Desmyter hos verdens største hedgefondforvalter Man Investments i et intervju med svd.se.

- Dette er bare oppvarmingen, slik jeg ser det. Faktum er at vi ikke en gang har begynt å gjennomføre de nødvendige reformene, og at vi kan ha 15 år til med økonomisk ulykke fremfor oss, sier Desmyter, som er selskapets sjef for Norden og Benelux-landene, til avisen.

MAN Investments forvalter i dag verdier for over 55 milliarder dollar.

Uholdbart gjeldsnivå
Steven Desmyters dystre spådommer baserer seg på det uholdbart høye gjeldsnivået i kriselandene, men også i store deler av resten av verden.

- Den triste sannheten er at vi har et alt for høyt gjeldsnivå globalt sett. Og det fortsetter å øke. Til og med et land som Sverige hadde et gjeldsnivå på fire ganger bnp i juni 2007. I juni i år lå det på 470 prosent, sier Desmyter til avisen.

- Ingen rask løsning

For at verdensøkonomien skal komme i balanse igjen og for å unngå en "enorm inflasjonsrisiko" kreves ifølge Desmyter kraftige reduksjoner av gjeldsnivåene til maksimalt 150-200 prosent av bnp.

Og det må skje på den smertefulle måten.

- Det finnes ingen rask løsning. Vi må gjennomføre strukturelle reformer i hele verden. Samtidig kan man ikke redusere verdien av alle valutaer samtidig. Man kan ikke sette ned renten heller, den er i prinsippet null. Man har rett og slett ikke veldig mye ammunisjon igjen, sier Steven Desmyter til svd.se.

Les også: Avis: - Spania risikerer umiddelbar finansiell kollaps

Frykter «perfekt storm» i 2013



<b>Nærmer oss siste fase - før markedene faller</b>

<b>Dr. Doom tror eurosonen kollapser</b>


<b>Øystein Stray Spetalen tror Vesten kan kollapse</b> (2011)


<b>- 20 prosent sannsynlighet for "The Mother of All Government Defaults"</b> (2011)

Tror verden ender i krig og total finanskollaps (2009)
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.