Det har vært rally på verdens børser de siste ukene, men investor Jan Haudemann-Andersen er langt fra beroliget.

Investoren mener oppgangen i stor grad drives av storstilt pengetrykking fra den amerikanske sentralbanken (Fed) og investorer som flykter fra cash, skriver Finansavisen.

- USA er kommet i en håpløs situasjon, som er umulig å rette opp på en seriøs måte. De får jo ikke fart i økonomien, og det siste våpenet de har er å trykke penger, sier Haudemann-Andersen til avisen.

- Totalt useriøst

Haudemann-Andersen kaller det den amerikanske sentralbanken driver med for totalt useriøst, og peker på at statsgjelden og budsjettunderskuddet i USA har nådd "abnorme" nivåer.

Den norske storinvestoren mener ifølge Finansavisen at det var rundt 50/50 om USA ville rydde opp ved å ta smerten med en gang da Barack Obama kom inn som ny president, noe som ville medført en depresjon.

Istedet har den politiske ledelsen ifølge Haudemann-Andersen valgt det andre alternativet, som sjelden lykkes over tid.

- Det er rene galskapen det de gjør. De kaller det for kvantitative lettelser, og ingen diskuterer budsjettunderskuddet. Men dette her går jo galt, det er ikke bærekraftig å kjøre med budsjettunderskudd på ti prosent når økonomien ikke vokser, sier investoren til avisen.

Haudemann-Andersen i sommer: - Jeg er svært skeptisk til konjunkturoppgangen



Les også: - Dette blir K-A-O-S

<b>- "Spooky" utvikling</b>

- USA kan gå konkurs innen 2020


<b>Obama: - Uholdbar budsjettsituasjon </b>

<b>Frykter ny amerikansk nedtur</b>

<b>- Stor fare for ny resesjon i USA</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.