To av de tre hovedindeksene på Wall Street fulgte opp den trøsteløse gårsdagen.

Svake økonomiske rapporter utgitt torsdag gjør at det ser mørkere ut for en snarlig økonomisk opptur.

- Ingen grunn til oppgang
Produksjonen er fortsatt elendig, flere er arbeidsløse og troen på fremtiden er dårligere enn man hadde håpet, og da hjelper det ikke at oppkjøpsaktivteten ser ut til å ta seg opp.

Les: - Rett og slett helt forferdelige nyheter

- Selskapenes inntjening var bra i kvartalet, men makroøkonomiske data var negative. Jeg tror ikke vi vil få en dobbeldipp, men vi er i en korreksjonsfase. Det er ingen grunn til at markedet skal gå opp for øyeblikket, sier forvalter Jens Finkbeiner i F+M Financial til Bloomberg News.

- Lite som peker i retning av vekst
Det mangler ikke på nedslående kommentarer fra amerikanske analytikere:

- Vi har hatt betydelige forskjeller mellom hva selskapene rapporterer og hva makrodataene sier den siste måneden. Det er svært lite som peker i retning av vekst i tredje kvartal, sier sjeføkonom Keith Hembre ved First American Funds i Minneapolis til Wall Street Journal.

- Folk innser at økonomien i andre halvår i år - og derfor bedriftens inntjening - kommer til å være dårligere enn man trodde for seks måneder siden, sier partner og sjefsinvestor Adrian Cronje ved Balentine til Wall Street Journal.

- Når et område som markedet er svært opptatt av ( arbeidsledigheten , red. anm.), kommer med dystre statistikker, og når det som er lyspunktet i økonomien (produksjonen, red. anm.) blir feid i bakgrunnen, er frykten tilbake i markedet. Noen kaller det aversjon mot risiko, men jeg vil si det er en høflig måte å si at folk er redde, sier sjefsanalytiker Phil Flynn ved PFG Best, ifølge CNN Money.

Men enkelte analytikere ser lysninger i det globale aksjemarkedet.

Les saken: - God sjanse for globalt aksjerally

Dagens fall ledes av internasjonale selskaper, ettersom euroen faller til laveste nivå på en måned - og dollaren stiger.

Sterk dollar gjør amerikanske varer dyrere.

Hewlett Packard ledet an i Dow Jones-indeksens fall fredag. Aksjen er 2,31 prosent etter at selskapet rapporterte kvartalstall torsdag kveld.

Teknologiindeksen Nasdaq karret seg over i pluss med et nødskrik.

Slutturser på Wall Street:

Les også: Frykt gir renteras (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.