Einar Nagell-Erichsen måtte igår ta en ny runde i retten for å forklare seg om investeringene han gjorde i produktet ING Senior Bank Loans Linked Note hos Fokus Bank i 2007, der han på under to år tapte hele investeringen på ti millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Han vant i Oslo tingrett ifjor, men fikk likevel ikke en krone i erstatning fordi retten mente han var å regne som profesjonell investor som burde reklamert på produktet tidligere.

- Lurt
En stor del av «skylden» for ikke å ha reklamert på produktet må Nagell-Erichsen ifølge DN dele med Espen Løken, daglig leder i flere av Nagell-Erichsens selskaper.

Etter kun å ha vært ansatt et halvår hos investoren, var Løken, som dengang var 29 år, med på å ta beslutningen om å investere ti millioner kroner av det som var igjen av Nagell-Erichsens skadeskutte formue i ING Senior Bank Loans Linked Note produktet. Han var også den som fulgte opp informasjonen fra Fokus Bank underveis.

Løken sier han hele tiden ble forsikret om at det ikke var noen problemer.

– Jeg har aldri følt meg så lurt før, hverken privat eller forretningsmessig, sa Løken da han skulle beskrive hvordan han reagerte når han skjønte at de ti millionene var redusert til nær null i løpet av nær to år.

Rundt 120 av kundene i Fokus Bank som kjøpte risikoproduktet har gått til sak mot banken i fire forskjellige rettssaker. Fokus Bank tapte i tingretten i Oslo ifjor, men vant frem i sakene som ble ført i Tingretten og lagmanssretten i Trøndelag. Rettssaken varer i to uker til.

Les også: «Feilfritt» fra Fokus Bank

Fokus-rådgiver gråt i retten


Sikker som banken? Det er DEG det!

Får 1,1 mill etter råsalg av spareprodukter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.