Olje- og gassleverandørselskapet Aibel sikrer seg Johan Sverdrup-kontrakt til åtte milliarder kroner.

Det får Aibel-eier Johan Andresen i Ferd til å juble på Twitter.

 

Stor begeistring

Olje- og energiminister Tord Lien viser også sin begeistring på det sosiale mediet.

 

Høyes Arve Kambe følger opp:

 

Viser konkurransekraft

Administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri mener nyheten viser at norsk leverandørindustri har konkurransekraft i et globalt marked.

- Dette er en god nyhet først og fremst for Aibel, men også for hele den norske leverandørindustrien. Lier-Hansen understreker at timingen av denne kontrakten knapt kunne vært  bedre, gitt at vi en stund har vært inne i en periode med redusert aktivitet, sier han i en pressemelding fra bransjeorganisasjonen.

Aibel beregner å bruke nærmere 6.000 årsverk i Norge og Thailand på Johan Sverdrup-prosjektet, fordelt på de ulike disiplinene.

- Kontrakten, som vil bli styrt fra selskapets Oslo-kontor, byr på en rekke spennende oppgaver. Den omfatter både prosjektering, innkjøp og fabrikasjon (EPC), og vil på det meste engasjere over 3.000 medarbeidere. Arbeidet starter umiddelbart, påpeker Norsk Industri.

Aibel AS er eid av Ferd (50 prosent), Ratos (32 prosent) og det svenske pensjonsfondet Sjätte AP-fonden (18 prosent). Ratos forvalter pensjonsfondets eierandel.

Les alt om Aibel-kontrakten:
Aibel vinner Johan Sverdrup-kontrakt verdt 8 mrd
Ferd-Andresen: - Comeback-crewet gjør det igjen!
Feirer seier over Sør-Korea
Tord Lien om Aibel-kontrakten: - Vil sikre mange arbeidsplasser og skape store ringvirkninger
Sikrer 6.000 årsverk i Norge og Thailand

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.