Offshorentreprenør Aker Solutions varsler storstilt omstilling onsdag der virksomheten vil bli delt i to, som to separate børsnoterte selskaper.

Styreleder Øyvind Eriksen i Aker Solutions bekrefter overfor TDN Finans at selskapet har en pågående dialog med Kristian Monsen Røkke, avtroppende sjef for Akers Phildelphia-verft, om muligheten for arbeid innen de nye selskapene.

- I første omgang er det et spørsmål om hva Kristian selv ønsker, og dernest hvilke oppgaver vi har tilgjengelig for ham, sier Eriksen til TDN Finans under selskapets kvartalspresentasjon onsdag.

Monsen Røkke, sønn av Aker-hovedaksjonær Kjell Inge Røkke, har hatt stor suksess med snuoperasjonen ved det tradisjonsrike amerikanske verftet. Ordreboken er full. Børsverdien har steget fra 40 millioner til over 2,5 milliarder kroner siden han tok over i 2011.

Så sent som denne uken sjøsatte Philadelphia-verftet det største skipet som har blitt bygget ved verftet siden andre verdenskrig.

- Jeg er stolt over alle som har bidratt til å gjøre dette mulig, sa han til DN under et besøk til verftet.

Røkke Monsen har også vært populær blant de ansatte.

- Mister Kristian har betydd alt for verftet. Han tar arbeidsmiljøet og sikkerheten til de ansatte på alvor. I tillegg er han en svært hyggelig mann. Han hilser på hver og en av oss, sa mekaniker Moughal Iftikhar, som har jobbet syv år på verftet, under DNs besøk.

Også Aker-hovedaksjonær og far Kjell Inge Røkke roser sønnen etter å ha kastet ham ut på dypt vann, 31 år gammel. I sitt årlige aksjonærbrev skriver Røkke at sønnen har bestått "svenneprøven" med glans.

- Jeg sa den gangen: If you can make it there, I’m sure you can make it anywhere, skriver Røkke senior.

Les også: - Kristian har bestått svenneprøven med glans

Monsen Røkke varslet tidligere i år en ambisjon om å returnere til Norge etter avslutning av en mastergrad ved prestisjetunge Wharton Business School , Universitetet i Pennsylvania, på selveste 17. mai.

Les også: Monsen Røkke får ny rolle i Aker-systemet

Han fortsetter som styreleder ved Aker Philadelphia Shipyard.

- Nye oppgaver vil vente i Aker og Aker-eide selskaper hvis han vil,  skriver Kjell Inge Røkke i årets aksjonærbrev.

Les også:
Aker Solutions deles i to
Aker Solutions skuffer  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.