Dette svarer til 4,6 prosent av arbeidsstyrken.

Det sesongjusterte tallet på ledige var uendret fra august (gjennomsnitt av juli-september) til november (gjennomsnitt av oktober-desember), ifølge Arbeidskraftundersøkelsen (AKU) fra SSB.

På forhånd var det ventet at arbeidskraftsundersøkelsen ville vise en sesongjustert ledighet på 4,7 prosent i november, ifølge gjennomsnittet av seks anslag TDN Finans hentet inn.

Les også: Uendret arbeidsledighet på 4,6 prosent

Tallet på registrerte arbeidsledige og ordinære tiltaksdeltakere hos Nav gikk til sammenligning opp fra 3.000 fra august til november. Dette tallet er også sesongjustert og et gjennomsnitt av tre måneder.

AKU viser at det sesongjusterte tallet på sysselsatte gikk ned med 4.000 fra august til november, noe som er innenfor feilmarginen.

Ifølge AKU har tallet på sysselsatte vært uendret gjennom 2015 når man tar hensyn til feilmarginen. Men siden befolkningen i alderen 15-74 år har økt i denne perioden, har prosentandelen sysselsatte gått gradvis ned.

Fra august til november gikk prosentandelen sysselsatte ned med 0,3 prosentpoeng - til 67,7 prosent.

Fra 4. kvartal 2014 til 4. kvartal 2015 ble det 19.000 færre sysselsatte på heltid, mens det ble like mange flere på deltid. Økningen i deltidssysselsettingen kom særlig blant unge menn.

Nav-tallene, som kom nylig, viste at det ble 800 flere arbeidsledige i januar. Summen av helt arbeidsledige og arbeidssøkere på tiltak var 109.300, 14.600 flere enn på samme tid ifjor. Bruttoarbeidsledigheten er dermed 4,0 prosent - 0,5 prosentpoeng høyere enn på samme tid ifjor: Nå er 93.300 nordmenn uten arbeid

Følg utviklingen i markedene i DN Investor

 

Les også:

Gulfstatene vil ikke avholde krisemøte i Opec

- Oljeland i trøbbel holder meg våken om natten

Asia i dag: Emisjon overtegnet 4335 ganger

 

Se DNtv: Uteligger for en flaske vin

Uteligger for en flaske vin
Men ikke hvilken som helst vin. Bjørn Håvard Larsen sover utenfor Vinmonopolet på Aker Brygge i fem netter for å sikre seg eksklusive flasker Burgund-vin fra 2013.
01:56
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.