Britiske folkevalgte vil ha høringer om landets bankkultur og bankvesen, etter renteskandalen i storbanken Barclays.

Den britiske nasjonalforsamlingen stemte torsdag for forslaget fra regjeringen med 330 mot 226 stemmer.

Opposisjonspartiet Labour fikk ikke viljen sin om å sette opp en uavhengig granskingskomité, slik det ble gjort etter medieskandalen i fjor sommer. Isteden vil det holdes høringer i nasjonalforsamlingen.

Finansminister George Osborne sier regjeringen vil forsøke å bli enige med opposisjonspartiene om hvordan høringene skal foregå før sommerferien starter.

– Så vi kan komme til bunns i hva som gikk galt i bankindustrien vår, i Libor-skandalen samt gjøre de endringene i lovverket som er nødvendig for at det aldri skjer igjen, sa Osborne.

Forrige uke ble storbanken Barclays dømt til å betale en bot på 2,7 milliarder kroner for å manipulere Libor-renten, som bestemmer lånesatsen banker imellom.

Skandalen har fått flere britiske politikere til å komme med sterk kritikk av landets bankvesen, samt kreve gransking av andre banker. (©NTB)

Les også:
Renteskandalen kan gi tidenes bankoppgjør
Barclays-sjef ble advart om «ukultur» i februar
Usammenhengende og angrende om hverandre
Barclays-sjef Bob Diamond går av
Nok en Barclays-topp går
Bankskandalen: De krever hans hode
Bakgrunn: Ble lovet champagne for å manipulere markedet

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.