Handelshøyskolen BI faller til nest siste plass på Financial Times’ (FT) årlige kåring over de beste siviløkonomiutdannelsene i Europa som slippes i dag, skriver Dagens Næringsliv.

BI faller fra 48. plass ifjor til 64. plass i år. Kun en italiensk skole kommer dårligere ut på årets kåring.

BI-rektor Tom Colbjørnsen depper imidlertid ikke, og sier til avisen at konkurransen har økt, og at det nå er med 17 flere gode skoler på listen som presser BI nedover. Han mener likevel at BI stadig blir bedre.

Norges Handelshøyskole i Bergen rankes på 40. plass, mot 35. plass i fjor.

– Rangeringen viser at NHH holder stand i verdenstoppen tross stadig tøffere internasjonal konkurranse, sier NHH-rektor Jan I. Haaland i en pressemelding fra skolen.

- Ikke bedre
Handelshøyskolene i Stockholm og København gjør det langt skarpere enn de norske, med henholdsvis 14. og 22. plass.

Haaland mener det ikke skyldes at disse er bedre enn NHH, fordi FT-kåringen blant annet måler hvor stor andel av avgangselevene som får seg jobb utenlands. Fordi det norske arbeidsmarkedet er godt for siviløkonomer, er det få norske avgangsstudenter som reiser utenlands.

Øverst på rankingen troner den internasjonale handelshøyskolen ESPC Europe. Frankrike er for øvrig representert med fem skoler på topp-ti-listen.

Les også: Her er verdens beste universitet

Hver 4. toppsjef gikk på BI

- Skandaløst dårlig undervisning

BI anmelder studenter for dokumentfalsk
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.