– Vi er klare, men har ikke sett noe til økt støtte i nærområdene, slik regjeringen har bebudet. Nå forventer vi mer økonomisk støtte til arbeidet i Syria og er i dialog med politisk ledelse i Utenriksdepartementet om dette, sier president Sven Mollekleiv i Røde Kors til Dagbladet.

Han forteller at han har vært i Syria hvert år siden borgerkrigen startet, og at han med egne øyne har sett de enorme lidelsene befolkningen er utsatt for. Bare inne i Syria er det mer enn åtte millioner flyktninger. Fire millioner er på flukt over grensene, påpeker han.

– Når det gjelder ekstra midler fra revidert budsjett er vi i ferd med å ferdigstille den overordnede fordelingen av disse nå. Røde Kors er blant dem vi har dialog med om dette. Midlene vil bli utbetalt i løpet av de neste ukene og månedene. De vil bli kanalisert gjennom norske organisasjoner, FN-organisasjoner og Røde Kors-systemet, opplyser statssekretær Bård Glad Pedersen i UD.

Han peker på at Norge er blant de største humanitære bidragsyterne, og regjeringen har økt den samlede bevilgningen til humanitær nødhjelp med nesten en milliard kroner i inneværende år sammenlignet med fjorårets budsjett.

– Bare i år bidrar Norge med 1,25 milliarder kroner til humanitær hjelp til sivile i Syria og til syriske flyktninger og lokalbefolkning i nabolandene, sier han og legger til at regjeringen vil øke bevilgningene ytterligere i budsjettet for neste år.

Les også:

Willoch større forbilde i Høyre enn Jesus er i KrF

Sjeføkonom advarer: - Dette er en finanskrise

Trond (22) er ferdig på MIT - nå tar han doktorgrad på Harvard (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Fjelløper med fantastisk rekord

Fjelløper med fantastisk rekord
Fjelløperen Andreas Steindl slo sin egen rekord med over en time. På smått imponerende 7.45.44 forserte ham fem fjelltopper og 30 kilometer fra Zermatt til Saas Fee.
00:58
Publisert: