Ukens første og siste handelsdag endte ganske så likt. Begge dagene stengte hovedindeksen med en oppgang på nær 1,5 prosent.

20 av 25 aksjer i tungvektsindeksen OBX steg i dag, og oppgang i oljeprisen bidro også til børsoppgangen i dag.

Viktig brannmur
Børsoppgangen var bred også ellers i Europa i dag, etter at finansministrene i eurosonen ble enige om en brannmur på 800 milliarder euro.

Direktør for Det internasjonale pengefondet (IMF), Christine Lagarde, er svært positiv til denne beslutning. I en uttalelse sier Lagarde at IMF lenge har sett behov for å styrke brannmurene både i Europa og globalt.

Sammen med implementering av et sterkt policy-rammeverk, er en slik forsterkning kritisk for å komme ut av krisen og sikre finansiell stabilitet, melder IMF.

Les: Europeisk brannmur på 800 milliarder euro

Steg på store kontrakter
Aker Solutions og Subsea 7 bidro begge til oppgangen på Oslo Børs i dag. Begge aksjene steg etter at det tidlig på dag meldt at de har fått tildelt kontrakter på rundt en milliard kroner.

Subsea 7 meldte før børsåpning at de var tildelt en SURF-kontrakt i forbindelse med Cheviot-feltet utenfor Shetland til en verdi på rundt 175 millioner dollar.

Aker Solutions på sin side fikk forlenget en modifikasjons- og vedlikeholdskontrakt (MMO) med BP til en verdi på 0,8-1,2 milliarder kroner.

Analytiker Anne Schult Ulriksen i Nordea Markets skriver i en oppdatering at Subsea 7s kontrakt er nok en bekreftelse på det sterke momentet i Nordsjøen. Hun venter at trenden fortsetter og at eksisterende kontrakter blir utvidet.

Aker Solutions-aksjen steg 3,1 prosent til 96,35 kroner, mens Subsea7 steg 2,94 prosent til 150,8 kroner.

Bedre i norsk industri
Sesongjustert norsk PMI steg til 59,7 poeng i mars 2012, fra 56,7 måneden før, ifølge Fokus Bank. Markert økning i sysselsettingsindeksen er hovedårsak med solid bidrag fra ordreindeksen.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 1,48 prosent til 423,99 poeng. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 4,2 milliarder kroner.

Les også:
Ser tak på riggratene på 650.000 dollar
Norske forbrukere har fått troen tilbake
Boligbyggingen bremser

IEA: Klar til å handle hvis markedet krever det
Saudi-Arabia vil handle for å få ned oljeprisene
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.