Oslo Børs åpner i positivt terreng onsdag, etter oppgang i USA tirsdag.

Seismikkmyggen Seabird Exploration stiger over 53 prosent på Oslo Børs

TGS Nopec har inngått en intensjonsavtale med Seabird Exploration om å chartre inntil fire 2D-skip i en periode på 36 måneder for skyting inntil 200.000 kilometer med 2d-seismikk i Mexico, skriver TDN Finans.

LES OGSÅ: Dollar nær to måneders topp mot Yen før jobbdata

Kontrakten er verdt over fire ganger mer enn selskapets børsverdi.

Kontrakten har en verdi på mellom 110 og 115 millioner dollar, noe som tilsvarer rundt 660 millioner kroner. Selskapet er verdt 150 millioner kroner.

Seabird venter oppstart i fjerde kvartal 2014. Det er forutsetning om tillatelse til å gjennomføre seismikkundersøkelsen av meksikanske myndigheter, ifølge TDN Finans.

Ledighetstall

Onsdag klokken 10 kommer norske ledighetstall i form av SSBs Arbeidskraftundersøkelse, og det kan påvirke kronen.

DNB Markets tror ikke på de store markedsbevegelsene hvis ledigheten ender på ventede 3,6 prosent.

«Dersom tallene derimot skulle vise seg å være overraskende sterke, vil det kunne forsterke inntrykket av at det ikke går så ille i norsk økonomi som fryktet og åpne for ytterligere kronestyrkelse», skriver valutaanalytiker Camilla Viland i DNB Markets.

ADP-tall

Onsdag kommer ADP-rapporten fra USA, som tar for seg antall nye jobber skapt i privat sektor i det amerikanske arbeidsmarkedet.

Det er ventet en sysselsettingsvekst på 195.000. ADP-rapporten blir regnet som en viktig indikator for den offisielle arbeidsmarkedsrapporten (nonfarm payrolls) som kommer fredag.

LES OGSÅ: Varsler verftsutbytte dnPlus

Da Oslo Børs stengte tirsdag, ble Brent-olje handlet til rundt 107 dollar pr fat. I morgentimene koster den samme oljen rundt 106 dollar fatet, skriver TDN Finans.

Hovedindeksen på Oslo Børs åpner opp 0,42 prosent til 562,55 poeng.

LES OGSÅ PÅ DN.no:

Bergensk bankjypling får kvinnelig toppsjef

Dollar nær to måneders topp mot Yen før jobbdata  

Eltek inngår gigantforlik

Xi: - Flere partier er ikke noe for Kina

 

 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.