Oslo Børs åpner i positivt terreng tirsdag, og slutter seg dermed til øvrige toneangivende europeiske børser.

Eurogruppen avsluttet samtalene mandag med optimistisk anslag.

Forslaget Hellas leverte til kreditorene søndag kveld gjør at kreditorene og lederne i EU øyner håp om å få til en avtale. Barclays mener det som kom frem mandag er «mildt positivt», men resultatløst, ifølge TDN Finans.

Les også: Grekere demonstrerer til støtte for euroen og Gir ikke opp håpet om Hellas-løsning

Presidenten for Europarådet, Donald Tusk, deler eurogruppens syn i at forslaget er et positivt steg, men at mer arbeid gjenstår.

- Statsminsiter Tsipras har forsikret oss om Hellas' seriøsitet og vilje til å arbeide konstruktivt. Som de seneste timene har vist kan vi se at alle parter er fullt forpliktet til å finne løsning, sier han.

Aten-børsen steg ni prosent, mens europeiske børser løftet seg mellom 2,5 og 3,9 prosent mandag.

"Mulighetene ser bedre ut for at det kan komme en avtale som innebærer cash for reformer denne uken. Eventuell ettergivelse avgjeld ligger nok lenger fram", skriver Nordea Markets i morgenrapporten.

Gjødselsgiganten Yara fortsetter der gårsdagen slapp.

Mandag oppgraderte Bank of America - Merrill Lynch sin kjøpsanbefaling på aksjen fra nøytral, som toppvalget i den europeiske kjemikaliesektoren, ifølge Bloomberg News.

Yara-stiger 1,2 prosent til 397,70 kroner. Den siste uken er aksjen opp 8,8 prosent.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 0,36 prosent til 642,13 poeng.

Les også: Tsipras: Ballen på EUs banehalvdel nå
Det siste Hellas-forslaget gir kreditorene håp
190 mister jobben hos Maersk Drilling
Asia i dag: Japansk toalettkultur lokker til seg turister
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.