Flash photography, Hair, Joint, Stomach, Hand, Arm, Shoulder, Muscle, Neck, Jaw

T  Line Kaspersen

F  Sigurd fandango

7 desember 2023

EVIG LIV

Ekstreme metoder tas i bruk i kampen mot aldring

LONGEVITY

Gesture

Evig liv

Ekstreme metoder tas i bruk i kampen mot aldring

«Fikk min første genterapi i går, follistatin. Jeg er nå et genetisk forbedret menneske.»

Det skrev den amerikanske tek-milliardæren Bryan Johnson (46) på Instagram i september i år, under et bilde av seg selv i bar overkropp.

I 2013 solgte han betalingsselskapet sitt, Braintree, til Ebay for 8,9 milliarder kroner.

Han jobbet hardt, var overvektig og deprimert. Så tok han grep og snudde opp ned på livsstilen. 

De siste årene har han brukt over 22 millioner kroner årlig, og har ifølge Bloomberg Businessweek hyret et team bestående av 30 leger for å eksperimentere på sin egen kropp: «Han har hjertet til en 37-åring, huden til en 28-åring, og lungekapasiteten og kondisjonen til en 18-åring.»

Målet er å reversere aldringsprosessen i alle organer. Det ekstreme antialdringsprosjektet og selskapet har fått navnet Blueprint. Kunstig intelligens (KI) styrer store deler av livet hans:

– Jeg tar ingen avgjørelser selv, sier Johnson til D2. 

– Algoritmen vi har bygget tar mye bedre vare på meg enn jeg klarer på egen hånd, ut fra all dataen som samles inn.

Ved jevnlig å måle alle organene i kroppen og bestemme nøyaktig hva han må spise, hvor mye han må trene, når han må sove – kort sagt hvordan han må leve ned til minste detalj, skal algoritmen reversere den biologiske alderen hans maksimalt.

– Det handler om å eliminere selvdestruktiv adferd. Fordi jeg blir målt så grundig, vet jeg hvilke ting som forårsaker akselererende aldring. Å spise junkfood, ikke trene, røyke, drikke alkohol, legge seg for sent … – alt av selvdestruktiv adferd tas ned til null.

Bryan Johnson mener at folk uten penger, som vil holde seg unge og friske lenger, også kan lære av Blueprint-ideologien.

– Du kan sannsynligvis få 80 prosent av fordelene med det jeg gjør ved å unngå selvdestruksjon. For å få ut de resterende 20 prosent, må du gjøre som meg. 

T  Line Kaspersen

F  Sigurd fandango

7. desember 2023

Hva er biohacking?

Ideen om biohacking er å lære mer og øke bevisstheten om helsen. Maten vi putter i kroppen påvirker hvordan vi føler oss. Du kan biohacke for å redusere stress, få bedre generell helse, hukommelse og fokus, bedre ytelse, kreativitet og restitusjon.

I stor grad handler biohacking om å lese og forstå hva som skjer i oss, og prøve å gjøre noe med det – før sykdom bryter ut.

Teorien om biohacking går ut på at du skal prøve å hacke kroppens biologi ut fra en tanke om at du er hva du spiser, tenker og gjør. Resultatene blir en bedre og mer energisk utgave av deg selv.

Flash photography, Stomach, Waist, Thigh, Knee, Trunk, Chest

Eksepriment. Han har hyret et team bestående av 30 leger – for å eksperimentere på sin egen kropp.

Foto: Magdalena Wosinska

Nennsomt. Det fredete atriet midt i den tidligere ambassaden er tilbakeført til opprinnelig prakt. Alt av treverk og de perforerte veggene er pusset opp.

Det handler om å eliminere selv-destruktiv adferd. Fordi jeg blir målt så grundig, vet jeg hvilke ting som forårsaker akselererende aldring.

Bryan Johnson