Det er en ny fyr som har vunnet masse millioner i Lotto. 147 millioner. Jeg får det ikke ut av hodet.

Det er ikke ofte jeg spiller i Lotto. Jeg er velsignet med et svært slapt gamblinginstinkt, helt uten potensial til å legge livet mitt i økonomiske ruiner. Men dukker det opp en sak om at noen har vunnet veldig mye, kan jeg få det for meg at det kan skje meg, og når jeg leverer en tallrekke eller to med hodet summende av forventning, er det som om det faktisk kommer til å skje. 

Jeg begynner å planlegge hvordan jeg skal reagere når de ringer fra Norsk Tipping, om jeg skal gispe, gråte eller hyle, hvilken restaurant jeg skal feire gevinsten på og hvem som skal være med.

Fallgruver. Det verste var hun som vant 1,3 milliarder i Eurojackpot i januar. Milliarder. Da snakker vi. I det ene øyeblikket er du bekymret for neste renteøkning, i det neste kan du gi 100 millioner til et forskningsprosjekt uten å trenge å spise ferdignudler en eneste dag.

Å skrive i akkurat DN om «hva ville jeg gjort hvis jeg ble rik», har sine fallgruver. Men er du så heldig at du allerede tenker «skjønner hun ikke at jeg ble rik gjennom å spise ferdignudler og investere i nesepustetape», kan du se på denne teksten som naive og artige betraktninger fra en som ikke har peiling, en slags «gullkorn fra fattiglappmunn».

Joint, Smile, Plant, Sleeve, Happy, Gesture

Kommentar

Hvis jeg ble rik

Foto: Sigurd Fandango

Jeg mistenker at å vinne 1,3 milliarder er over mitt kompetansenivå.

t Marie Aubert

9. April 2024