Stilkoden

Hvordan kan jeg hindre kjæresten i å bli en dårlig Johnny Depp-kopi?

t Anders Kemp

Kjære Stilkoden Jeg er kjæreste med en fantastisk mann, som er opptatt av å se bra ut. Stilen hans er relativt «streit finansfyr», men han ønsker å utforske noe mer edgy. Dette inkluderer ringer, armbånd, chains og armstrikker à la Thomas Shelby fra «Peaky Blinders», noe jeg må innrømme at jeg er litt skeptisk til. Hvordan kan kjæresten min pynte seg med tilbehør uten å se ut som en dårlig kopi av Johnny Depp? Hilsen lykkelig forelsket kvinne (27)

Kjære lykkelig forelsket kvinne

 «Streit finansfyr» og «Peaky Blinders» er vel cirka like kompatibelt som wienerpølse og gresk salat – det går jo på et vis, herregud, livet er en 17.-mai-frokost, det gjelder å forsyne seg litt både i øst og vest en gang iblant. Men det er jo unektelig en litt rar kombo også?

Selv gikk jeg med kajal på øynene da jeg var 17, spilte i punkrockband da jeg var 22, og vips, så går det noen tiår, og så er du å se i fiskebensmønsteret tweedjakke med brystlommetørkle i kontorene til en næringslivsavis. 

I mitt hode har det imidlertid alltid vært fetere å være litt alternativ på innsiden, men kle seg propert (tenk Paul Weller i Style Council) enn det omvendte – å være en streiting og pengeteller som forsøker skille seg ut blant blårussen (tenk Petter Stordalen anno Choices rockehotell).

Det er grunn til å være på vakt!

Neck, Sleeve, Eyewear, Hat, Sunglasses, Headgear, Cap

Moderne pirat. Skater og klesgründer Blondey McCoy (født Thomas Eblen) har alltid vært god med ringer, lenker og smykker. Her er den London-oppvokste 26-åringen avbildet på en middag under London Fashion Week i 2018.

Foto: Darren Gerrish/WireImage/Getty Images